Heracles heeft vanmiddag in een slechte wedstrijd, waarin beide teams niet wisten te overtuigen, verloren van AZ. Het werd in het Polman Stadion 2-1 in het voordeel van de bezoekers, die grotendeels van de wedstrijd met tien man moesten spelen na de rode kaart voor Thomas Lam.

De thuisploeg was enigszins geïmproviseerd door de afwezigheid van Dorda, Bruns en Quansah. Hierdoor hadden Joey Belterman en Dragan Paljic een basisplaats. In de beginfase had Heracles het lastig tegen de Alkmaarders. Er lukte weinig door het vroeg storen van AZ. De beste kans was dan ook voor de ploeg van Gertjan Verbeek. Viktor Elm zag zijn inzet snoeihard tegen de paal belanden. Heracles kwam goed weg, maar even later was het wel raak voor AZ. Uit de kluts scoorde Markus Henriksen de 0-1 voor AZ. Nog geen twee minuten later leek het een dramatische middag te worden voor Heracles. Een voorzet van Dirk Marcellis werd in eigen doel gewerkt door Mike te Wierik en hielp AZ zo in een zetel met een 0-2 tussenstand. Toch kreeg de wedstrijd daarna een andere wending. Verdediger Thomas Lam moest terecht met een rode kaart van het veld en AZ moest dus verder met tien man. Het spelbeeld veranderde direct en Heracles ging dominanter spelen. Vlak voor rust maakte Mike te Wierik zijn fout goed en scoorde de aansluitingstreffer.

In de tweede helft wisten beide ploegen niet meer te scoren. Heracles wist eigenlijk geen enkele goede kans te creëren  Op schoten van afstand door Lerin Duarte en Ben Rienstra na, waren het de enige wapenfeiten. Heracles kon tegen tien man van AZ geen vuist maken, ondanks dat het een hoop hoekschoppen kreeg. Vlak voor het eindsignaal kreeg Heracles nog wel een enorme kans, maar deze ging er helaas niet in. AZ won dus weer eens sinds lange tijd en pakt drie dure punten in Almelo. Heracles kan nog altijd de play-offs halen als het nog een goede serie kan neerzetten in de resterende zes wedstrijden.

Sponsoren

Reacties (19)

Reageer nu!