Bron: BTE-Almelo.nl 

Al een flinke tijd is het stil van onze kant. En door middel van dit bericht willen we laten blijken dat dat, in ieder geval op visueel niveau, ook altijd zo zal blijven. Waarom? Dat zullen we in dit stuk kort toelichten.

Het supportersbeleid van onze club laat al een poosje te wensen over. De ellende voor onze groep is begonnen toen we ons hebben afgesplitst van BiancoNero. We werden door de club niet als ‘officiële gesprekspartner’ geaccepteerd. Alle communicatie moest verlopen via de officiële kanalen, de supportersvereniging BiancoNero dus. Dit in tegenstelling tot eerdere toezeggingen vanuit de club.

Hoewel we met pijn en moeite nog een aantal fraaie acties op touw hebben kunnen zetten werd het ons steeds moeilijker gemaakt onze manier van supporten in stand te houden. Waarschuwingen in het kader van een voetbalwet, stadionverboden voor het niet nemen van de juiste afslag en voor het staan in de gracht in het stadion. Het verhaal is bekend. Tot april mocht een deel van onze groep het stadion niet in en hebben we ons als groep solidair verklaard met die jongens. De afloop van de stadionverboden in het vooruitzicht te hebben, zijn we met elkaar om tafel gegaan en zijn we tot de conclusie gekomen dat we ons niet geroepen voelen om door te gaan met de manier van support, zoals wij de afgelopen (bijna) 10 jaar gedaan hebben.

Niet alleen de club heeft hieraan bijgedragen. We nemen het de supportersverenigingen, waarvan in het bijzonder BiancoNero, kwalijk dat ze ons nooit hebben gesteund in onze strijd tegen de onterechte stadionverboden. Daarnaast werden er door die verenigingen ook nog eens andere sfeeracties georganiseerd. Het voelde als een mes in de rug. Vooral als supportersvereniging van de fanatieke aanhang mag je je hiervoor kapot schamen.

Al met al hebben wij in de loop der tijd steeds meer het gevoel gekregen dat Heracles Almelo niet de club is voor een fanatieke groep als de B.T.E. Dit blijkt onder meer uit het feit dat er in het afgelopen half jaar weinig tot geen toenadering vanuit de club is geweest. Ook de komst van een nieuwe supporterscoördinator zorgde niet voor een (gehoopte) frisse wind; ook deze man heeft niet getracht om de club en ons weer op één lijn te krijgen.
Ondanks dat wij ons door de repressie, vele tegenslagen en tegenstand niet snel uit het veld laten slaan is het voor een (relatief) kleine, fanatieke groep als de onze onmogelijk om onze hobby voort te zetten.

Hoezeer wij dit betreuren en wij, samen met de andere fanatieke groepen, de strijd tegen het moderne voetbal graag voort hadden willen zetten, eindigt hiermee het tijdperk B.T.E.  Wel willen wij de groepen en individuen bedanken, die ons de laatste jaren wél hebben gesteund!

Wij kijken terug

op 10 prachtige jaren, waarbij vriendschap en passie voor de zwart-witte trots ons als groep verbonden heeft.

B.T.E.’03

Sponsoren

Reacties (45)

Reageer nu!