Heracles heeft vanmiddag Ajax geen strobreedte in de weg gelegd. In de Amsterdam ArenA werd er met 4-0 verloren en opmerkelijk genoeg toen Ajax met tien man speelde liep de score op.

Heracles trad in de ArenA aan met Dragan Paljic links voorin. Everton Ramos da Silva was gepasseerd door Peter Bosz. In de beginfase van de wedstrijd gebeurde er veel. De eerste grote kans was voor Heracles. Geoffrey Castillion had een goede actie in huis, maar zijn schot kon worden gekeerd door Kenneth Vermeer. Daarna kreeg Ajax een kans in de schoot geworpen. En fout van Milano Koenders werd niet afgestraft door Kolbeinn Sigthórsson. Even later kwam Heracles opnieuw goed weg. Een doelpunt van Niklas Moisander werd afgekeurd wegens buitenspel. Na 13 minuten kwamen de gastheren wel op voorsprong. Lasse Schone kon na een eenvoudige één-twee simpel de bal achter Remko Pasveer schieten: 1-0. Daarna kabbelde de wedstrijd voort en viel er weinig te beleven. Heracles had wel veel balbezit, maar veel meer dan dat was het ook niet. Geoffrey  Castillion kreeg vlak voor rust nog wel een enorme kans. De spits zag zijn inzet van dichtbij nog net aangeraakt worden door Toby Alderweireld, waardoor de bal net naast het doel verdween. Heracles ging rusten met een 1-0 achterstand.

Vlak na rust kreeg doelman Kenneth Vermeer rood nadat de doelman Geoffrey Castillion had neergehaald. Het was een zeer terechte rode kaart en de Amsterdammers moesten verder met tien man. De vrije trap van Lerin Duarte die daarop volgde, werd knap gered door de vervanger van Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen. Ajax kwam even

later met tien man toch op een 2-0 voorsprong. Bij Heracles werd er slecht verdedigd waardoor Kolbeinn Sigthórsson de score kon verdubbelen. Heracles kon daarna zelfs tegen tien man van Ajax weinig meer uitrichten. Alleen een kopballetje van Geoffrey Castillion was een kans voor de bezoekers. Ajax liep wonderwel toch uit naar een ruime overwinning met tien man. Ryan Babel en Christian Eriksen zorgden er voor dat Ajax met 4-0 won uiteindelijk.

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (36)

Reageer nu!