Heracles Almelo speelt zondagmiddag zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en wat voor één! Heracles, dat vandaag (vrijdag) 110 jaar is geworden, neemt het zondag op in de derby tegen FC Twente. Hoe kan het 110-jarig jubileum nog beter worden gevierd als met een overwinning zondag op de buurman?

De Heraclieden leden afgelopen weekend een beschamende nederlaag in de Kuip tegen Feyenoord. Het werd maarliefst 6-0 voor Feyenoord. De thuiswedstrijd tegen FC Twente lijkt dan ook op het juiste moment te komen om de nederlaag van vorige week snel te vergeten. Zonder enig vertrouwen, lef en inzet werd er gespeeld. Dit wordt zondag wel gevraagd in de laatste thuiswedstrijd om de competitie thuis mooi af te sluiten voor de supporters. In het doel zijn zondag Brian van Loo zijn basisdebuut maken voor Heracles dit seizoen. Hij vervangt de geschorste Remko Pasveer. Een extra speciale wedstrijd voor Van Loo. Nog nooit eerder keepte hij in de Eredivisie voor Heracles in de derby tegen FC Twente. Het is tevens zijn 100e duel in de Eredivisie. Bosz moet zondag ook nog Christian Dorda (hamstring) en Lerin Duarte missen. Laatstgenoemde is nog niet fit genoeg om te spelen. Bosz over de wedstrijd: “Voor beide ploegen is er weinig meer te winnen. FC Twente heeft zich al geplaatst voor de play-offs. Daar hebben wij nog een hele kleine kans op. Die kans moet je willen grijpen en levend houden. Na de training van morgen gaan we knopen doorhakken over de manier van spelen en met welke spelers we dat gaan doen.” Heracles speelt zondag in een speciaal jubileum shirt die ook volgend seizoen wordt gedragen.

De tegenstander van zondag, FC Twente, heeft de stijgende lijn weer redelijk te pakken. De ploeg van trainer Alfred Schreuder pakt de laatste weken weer de nodige punten. De ploeg van Alfred Schreuder staat vijfde en kan verder niks meer op de ranglijst en is verzekerd van play-offs. Afgelopen weekend werd er thuis met 5-2 van NEC gewonnen. In Almelo ontbreken Robbert Schilder en Wout Brama. Zij zijn nog niet fit genoeg om te spelen. Schreuder over de wedstrijd: “Alle tegenstanders willen van ons winnen, Heracles misschien nog net wel even meer.”

De wedstrijd staat zondagmiddag om 12.30 uur onder leiding van scheidsrechter Tom van Sichem.

zp8497586rq
jfdghjhthit45
Sponsoren

Reacties (24)

Reageer nu!