Er lijkt een nieuw hoofdstuk zijn aangebroken in de soap van het nieuwe stadion voor Heracles. De Provinciale Staten liggen dwars voor het stadionplan van Heracles Almelo, zo meldt TC/Tubantia.

Deze week zijn de Provinciale Staten akkoord gegaan met een subsidie van 8,9 miljoen euro. Echter stelt Zwolle een een belangrijke voorwaarde hier aan. De detailhandelsvisie, die vorige maand door de gemeenteraad van Almelo werd vastgesteld ter verruiming van de business rond het nieuwe stadion, mag niet strijdig zijn met de ontwikkeling van de binnenstad. Dit zou betekenen als er geen ruimere detailhandel komt, de financiering voor het stadion niet rond komt.

Het lijkt dus nog een lastige horde te gaan worden. Het bestuur van de Provinciale Staten houdt vast aan de focus voor detailhandel in de binnenstad van Almelo en wil graag de regie houden over het nieuw te bouwen stadion voor Heracles.

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (52)

Reageer nu!