Hoewel de zomer in volle gang is en de competitie over drie weken alweer begint, lijkt de selectie van Heracles nog verre van compleet. Dit is ook de mening van Jan de Jonge, die nog naarstig op zoek is naar een spits en wat versterkingen.

De resultaten van de oefenwedstrijden waren an sich prima te noemen. Zo werd er met dubbele cijfers gewonnen van de Almelose selectie, werden SVZW (4-1) en Jong Schalke (3-1) verslagen en werd er gelijkgespeeld tegen Standard Luik (1-1).

Rosheuvel

Dit jaar mag absoluut het jaar van de transfers genoemd worden. Maar liefst zes dragende spelers zijn al vertrokken en er volgen er wellicht nog meer. In de winter vertrokken al Samuel Armenteros, Willie Overtoom en Luis Pedro. Daar kwamen in de afgelopen zomer Everton, Marko Vejinovic en Ninos Gouriye bij. En waarschijnlijk zal het niet daarbij blijven. Remko Pasveer staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax en zou bij een vertrek van Vermeer of Cillessen aangetrokken worden om als tweede doelman te fungeren. Lerin Duarte heef aangegeven klaar te zijn voor een stap hogerop. De middenvelder geniet belangstelling van Ajax en diverse buitenlandse clubs.

De aangetrokken spelers lijken voltreffers. Bryan Linssen is een jonge speler die zich met acht treffers vorig jaar al bewezen heeft in de Eredivisie en Mikhail Rosheuvel laat zien over een geweldige snelheid te beschikken. Hoewel hij het eerst nog wel moet laten zien op het hogere niveau, lijkt hij wel de buitenspeler die vorig seizoen (vooral in de tweede helft van de competitie) op de rechterkant gemist werd. Daan Rienstra is in eerste instantie voor de breedte aangetrokken, maar met een gezonde dosis werklust kan men een heel eind komen.

Andrew BarrowmanNaast de vertrokken en aangetrokken spelers zijn er ook al een half dozijn aan proefspelers voorbijgekomen. Twee daarvan hebben een dermate goede indruk achtergelaten dat er voor hen meer in het vat zit. Voor Aleksei Kangaskolkka en Oussama Tannane ligt er mogelijk een contract klaar in Almelo. Eerstgenoemde is alweer terug bij zijn eigen club, maar bij hem wordt gekeken of hij overgenomen kan worden. Tannane heeft momenteel geen club, nadat zijn contract bij SC Heerenveen niet verlengd werd. Hij zou dus transfervrij overgenomen kunnen worden.

Overige spelers als Kristoffer Andersen, Akaki Gogia, Andrew Barrowman en Bo Storm,  voldeden allemaal niet in de ogen van de technische staf en mochten hun biezen al pakken.

De technische staf lijkt dus nog drie zware weken voor de boeg te hebben, om op 4 augustus met een Eredivisie-waardig elftal voor de dag te komen. Maar zoals eigenlijk elk jaar, gaat ze dit, met hun kennis en kunde, ook dit jaar ongetwijfeld wel lukken.

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (39)

Reageer nu!