Heracles Almelo verloor gisteren de uitwedstrijd van Vitesse en dat is een teleurstelling voor de supporters uit Almelo, die hadden gehoopt op een verassing.

Een verassing zat er bij lange na niet in. Vooral in de eerste helft was het schrijnend om te zien dat er totaal geen creativiteit in de ploeg zit. Zonder spelbepaler Lerin Duarte en zonder aanwinst Matthew Amoah was er vrij weinig daadkracht in de voorhoede, terwijl de verdediging wel heel erg makkelijk de goals weggaven. Jan de Jonge: “Wij speelden in de eerste helft onder ons niveau en het middenveld was niet goed bezet. Dat kan niet tegen een kwalitatief goede tegenstander als Vitesse. Na de rust ging het beter. Lerin Duarte en Matthew Amoah vielen goed in. Wij stonden beter en kregen ook kansen. Uiteindelijk werd het een vreemde en knotsgekke wedstrijd met Vitesse als verdiende winnaar. Wij zullen moeten voortborduren op een aantal goede punten die in de tweede helft heb gezien.” Aldus de trainer op heracles.nl

Reden tot paniek is er echter niet. Vitesse uit is een wedstrijd die in principe niet gewonnen hoeft te worden, maar wat er op z'n minst wel verwacht mag worden, is een stuk daadkracht, lef en absolute wil om te winnen. Dat lieten de mannen (vooral in de eerste helft) toch aardig van zich afweten.

Komende zaterdag is PEC Zwolle de tegenstander. Dat er dan uit een ander vaatje getapt dient te worden moge duidelijk zijn. PEC Zwolle heeft de eerste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten door Feyenoord in eigen huis te verslaan.

Vitesse - Heracles

Bekijk resultaten

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (9)

Reageer nu!