Morgen staat alweer de derde wedstrijd van het seizoen op het programma. Dan zal er in het Abe Lenstra gespeeld worden tegen het altijd lastige SC Heerenveen. Vorig jaar werd het 0-1 voor de Heraclieden. De vraag luidt dus: zit er weer een stunt in?

Voor trainer Jan de Jonge is dit geen onbekende tegenstander. De oefenmeester heeft verscheidene jaren gewerkt bij de Friezen. Eerst onder Foppe de Haan, waarna die later de assistent werd van Gertjan Verbeek. Tevens zullen Oussama Tannane en Matthew Amoah bekende gezichten tegenkomen. Vorig seizoen speelden beide heren nog voor Heerenveen. Hun contracten werden echter niet verlengd.

Heracles Almelo

Heracles heeft nog geen punt gepakt dit seizoen. De uitwedstrijd tegen Vitesse werd met 3-1 en van PEC Zwolle werd thuis met 1-3 verloren. Zaak is dus dat de koppies positief staan, omdat het anders weleens de slechtste start van de Eredivisie zou kunnen worden, sinds de terugkeer in 2005.

Trainer Jan de Jonge heeft wel last van een aantal blessure gevallen. Thomas Bruns zal hoogstwaarschijnlijk niet meedoen, vanwege een blessure aan het bovenbeen, die hij opliep in de wedstrijd tegen Zwolle. Het is ook nog maar zeer de vraag of Dario Vujicevic het gaat redden. De middenvelder heeft pijn aan zijn hamstring.

Verder lijkt De Jonge Jason Davidson een kans te willen geven. De Australiër mag het op de plek van Christian Dorda proberen, die op zijn beurt naar de bank lijkt te verkassen. Ben Rienstra schuift een linie door naar het middenveld, waardoor Mike te Wierik hoogstwaarschijnlijk op de rechtsback of centraal in de verdediging wordt gezet. De Jonge houdt in ieder geval nog vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd. “Ik verwacht een strijdbaar Heracles. Het is belangrijk dat de defensieve organisatie in orde blijft. Qua werklust kan ik de groep helemaal niets verwijten. Als we op deze manier doorzetten komen de resultaten wel, daar ben ik van overtuigd. We hebben natuurlijk ook niet de meest gemakkelijke start”, aldus de trainer op heracles.nl.

SC Heerenveen

SC Heerenveen kent een prima start van het seizoen. De Friezen staan nog zonder puntenverlies in de top van de Eredivisie. Er werd thuis gewonnen van AZ en uit werd NAC aan de zegekar gebonden (0-2). Grote man aan de kant van Heerenveen is natuurlijk Finnbogason. De Ijslander was vorig seizoen al topscorer met 24 doelpunten en heeft nu ook zijn draai weer gevonden. Hij wist alweer drie keer het net te vinden. Oppassen geblazen dus, voor met name het verdedigingsduo centraal achterin!

De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Sanders en zal beginnen om 14:30.

Sponsoren

Reacties (69)

Reageer nu!