Heracles Almelo en Ajax zijn er dan toch uitgekomen over de transfer van Lerin Duarte. Dit wist voorzitter Jan Smit na de wedstrijd tegen ADO te melden. De middenvelder moet zelf nog wel rond komen met de Amsterdammers en medisch gekeurd worden. Dat zal maandag gebeuren.

De afgelopen dagen ging het alleen nog maar over wanneer het rond zou komen. Ajax wilde in eerste instantie niet aan de vraagprijs voldoen, maar lijkt nu toch over de brug zijn gekomen. Na het vertrek van Christian Eriksen (voor 12 miljoen naar Tottenham Hotspur), klopte Ajax direct aan bij Heracles voor Lerin Duarte. “Het contract moet nog wel worden afgerond, maar daar worden geen problemen verwacht”, aldus technisch directeur Marc Overmars.

“Ik ben trots op deze transfer”, sprak Duarte in een korte reactie tegenover FOX Sports, na de 1-0 thuiszege op ADO Den Haag. “Ik ben blij dat ik in de Champions League mag spelen. Dat is een droom die uitkomt.”

Duarte bevestigt akkoord Ajax

Smit verklaart vertrek Duarte

Sponsoren

Reacties (27)

Reageer nu!