Vanavond speelt Heracles Almelo tegen ADO Den Haag. Een wedstrijd die wederom gewonnen moet worden om de aansluiting met de middenmoot te houden. In de laatste twee wedstrijden werden knap vier punten gepakt en je hebt hier echt wat aan als de Heraclieden vanavond ook van ADO winnen.

De afgelopen week stond eigenlijk maar in het teken van een ding: vertrekt Duarte naar Aja of blijft hij voor in ieder geval nog een half jaar bij Heracles? Voorlopig staat hij vanavond gewoon op het veld in Almelo, dus Jan de Jonge zal hem dan ook gewoon opstellen. De trainer denkt zelfs dat hij misschien wel gewoon blijft. “Zoals het nu lijkt blijft hij gewoon. Verder ben ik er helemaal niet mee bezig. Volgens mij speelt het bij de buitenwereld meer dan bij ons”, zegt hij op heracles.nl.

Er zijn nog wat blessure gevallen. Matthew Amoah is nog even afwezig, in verband met een hamstring blessure, Dario Vujicevic is er ook nog niet bij, evenals Mathias Schamp. Aleksei Kangaskolkka is er wel weer bij. Hij is hersteld van een ontsteking in zijn voet.

Trainer Jan de Jonge wil graag dezelfde instelling zien als tegen PSV. “Als het gaat draaien dan zou je gek zijn als je het elftal door elkaar gooit. Je moet vasthouden aan de dingen die goed gaan. We moeten hetzelfde opbrengen als tegen PSV, daar is het de hele week over gegaan. ADO Den Haag is een ploeg die het thuis nog niet goed heeft gedaan, maar ze hebben uit wel gewonnen van NAC. Ze zijn gevaarlijk als je ze laat voetballen, we moeten dus op onze hoede zijn.”

Ninos Gouriye staat voor een terugkeer in het Polman Stadion. De aanvaller stond vorig jaar nog onder contract bij Heracles en maakte deze zomer voor een half miljoen euro de overstap naar Den Haag.

De wedstrijd vanavond staat onder leiding van Jochem Kamphuis en begint om 19:45.

Sponsoren

Reacties (13)

Reageer nu!