Wat een knotsgekke dag was dat gisteren. De ene deal na de andere werd beklonken! Gisteren zijn er welgeteld vier (!) nieuwe spelers bijgekomen en kan Heracles met recht zeggen dat het de meest slagvaardige club was op de laatste dag van de transferperiode!

Illias Bel Hassani (aanvallende middenvelder van Spart Rotterdam), Jens Streutker (een verdediger van SC Heerenveen), Mark Uth (een aanvaller van SC Heerenveen) en Simon Cziommer (oudgediende van onder meer Vitesse en AZ) lijken stuk voor stuk regelrechte versterkingen. Al zal de naam Streutker (en in mindere mate Uth) bij veel mensen de wenkbrouwen doen fronsen. Hij is dan ook de meest onbekende naam uit het rijtje. Het scoutings- en aankoopbeleid van Heracles hebben in het verleden echter al eens uitgewezen dat het juist deze spelers zijn die weleens zouden kunnen gaan verassen! Dus wie weet hoe deze jongens zich gaan ontwikkelen! Mark Uth en Jens Streutker zijn op huurbasis overgenomen, maar daarin is de optie tot koop bedongen. Mochten ze bevallen, dan is Heracles dus de eerste gegadigde om de spelers definitief over te nemen.

Natuurlijk is het ontzettend jammer dat parels als Duarte naar een andere club vertrekken, maar daar is gewoon niks aan te doen. Het is de kunst om dat op te vangen met creativiteit en slagvaardigheid. De kunst om een team op de been te zetten met een begroting van om en nabij de acht miljoen euro en het lijkt de technische staf toch maar weer even gelukt. Dikke pluim voor Jan Smit en Nico-Jan Hoogma!

Matthias Schamp vertrekt dan weer naar België. De aanvaller werd gehaald, gewogen en na een half jaar toch te licht gevonden. Hij keert terug naar zijn oude club Oudenaarde.

Maar hoe mooi het allemaal ook klinkt: laten we de euforie maar even temperen en kijken of de spelers kunnen aarden in Almelo. Komend weekend hebben de mannen vrij, waardoor de nieuwelingen bijna twee weken hebben om te “acclimatiseren” in ons mooie Almelo. Volgende week zaterdag is SC Cambuur de tegenstander.

Er is momenteel geen poll. Weet je een goed en/of leuke? Mail die naar info@hafc.nl
Sponsoren

Reacties (116)

Reageer nu!