Voor Heracles Almelo staat komende zaterdagavond alweer de zesde wedstrijd van het seizoen op het programma. De Almeloërs gaan dan naar het hoge noorden, waar “good old” Cambuur de tegenstander is. Mede door de resultaten van de laatste drie wedstrijden, kan Heracles met een goed gevoel naar de wedstrijd toeleven.

De laatste dag van de transferdag was grandioos. Het hele transfergebeuren begon natuurlijk allemaal in Madrid. Terwijl Gareth Bale voor het absurde bedrag van honderd miljoen euro van Tottenham Hotspur naar de hoofdstad van Spanje verkaste, maakte dit de overgang van Christian Eriksen naar Tottenham Hotspur vrij. Lerin Duarte mocht op zijn beurt dan weer naar Ajax, waarbij Heracles de “Duarte-miljoenen” besteedde om Illias Bel Hasani, Mark Uth, Jens Streutker en Simon Cziommer allemaal voor één of meerdere seizoenen vast te leggen.

Komende zaterdag zal er dus met een compleet nieuw elftal richting Cambuur afreizen. Cambuur, dit jaar sinds lange tijd weer actief in de Eredivisie, kan zich (zoals eigenlijk elke gepromoveerde club) opmaken voor een moeilijk seizoen. De mannen van trainer Dwight Lodeweges wisten her en der al punten bij elkaar te sprokkelen en staan zodoende op een keurige dertiende plaats met vijf punten. In Eindhoven werd er zelfs gelijkgespeeld. Tegen PSV werd het 0-0. Grote man aan de zijde van Cambuur is natuurlijk Lukoki. De buitenspeler werd voor een seizoen van Ajax gehuurd en is gelijk de smaakmaker van het team.

Bij Heracles zijn er geen blessure gevallen meer. De vrijdagtraining zal moeten uitwijzen welke elf spelers Jan de Jonge het veld in gaat sturen. De Jonge heeft met Simon Cziommer en Bel Hasani twee spelers die beide op “10” kunnnen spelen en heeft met Mark Uth naast Kangaskolkka en Amoah (nog enige tijd geblesseerd) weer een spits erbij. Het zou echter zomaar kunnen dat de uitstekend spelende Oussama Tannane gewoon weer in de spits staat.

De laatste wedstrijd tegen Cambuur in competitieverband eindigde in een 1-2 overwinning voor de Friezen. De laatste uitwedstrijd tegen Cambuur werd met 1-3 gewonnen door Heracles, dat in hetzelfde jaar kampioen werd van de Eerste Divisie. Het is vandaag de eerste keer dat beide ploegen elkaar in de Eredivisie aantreffen.

De wedstrijd staat onder leiding van Tom van Sichem en begint om 19:45.

Er beloven aardig wat supporters mee te reizen! Ga dus ook mee en haal met z’n allen die drie punten op uit Leeuwarden!

Sponsoren

Reacties (66)

Reageer nu!