Heracles Almelo heeft vanavond verloren van Cambuur Leeuwarden. In het Hoge Noorden wisten de manschappen van Jan de Jonge niet te overtuigen en bracht het weinig op de mat. Cambuur profiteerde en wist de punten in eigen huis te houden met een 2-0 overwinning.

Heracles begon met Thomas Bruns als vervanger van de vertrokken Lerin Duarte in de basis. De Heraclieden lieten in de eerste helft voornamelijk het balbezit aan de thuisploeg en kwam zelf maar weinig toe aan voetballen en kansen. Cambuur nam het initiatief en kreeg een kans via verdediger Ramon Leeuwin. Zijn inzet werd door Ben Rienstra van de lijn gehaald. Heracles kwam er zelden zelf uit en had maar weinig aandeel in het spelbeeld. Cambuur werd vlak voor rust beloond met de wedstrijdinstelling die het had. Een voorzet van Marcel Ritzmaier werd door spits Michiel Hemmen van dichtbij in het doel gekopt: 1-0.

In de tweede helft bracht trainer Jan de Jonge enkele wissels in het veld. Zo werden Mark Uth, Illiass Bel Hassani en Simon Cziommer in de ploeg gebracht. De Heraclieden hadden wel meer balbezit, maar het wist totaal niet gevaarlijk te worden. De thuisploeg bleef eenvoudig op de been in de tweede helft en had zelf de beste kans via invaller Kevin Brands. De aanvaller schoot verrassend op de buitenkant van de paal. In de slotminuten scoorde Cambuur alsnog de 2-0 via een van richting geraakt schot van Marcel Ritzmaier, die door Jason Davidson in het doel caramboleerde. Cambuur bleef zo ongeslagen in eigen stadion en bij Heracles moet er nog veel gebeuren, want het was vanavond wel erg karig wat de ploeg liet zien in Leeuwarden!

Sponsoren

Reacties (92)

Reageer nu!