Zaterdagavond staat de Twentse derby weer op het programma. Heracles ontvangt in het eigen Polman Stadion buurman FC Twente. Hopelijk zal dit beladen duel weer voor veel spektakel zorgen in een kolkend Polman Stadion!

Heracles kwam slecht uit het vrije interlandweekend afgelopen weekend in de uitwedstrijd tegen promovendus Cambuur Leeuwarden. De ploeg van Jan de Jonge kon totaal niet imponeren in Friesland en verloor terecht met 2-0. Jan de Jonge moet zijn ploeg na de transfers op de laatste dag klaarmaken voor dit seizoen. Na het vertrek van Lerin Duarte moet de creativiteit weer terug komen op het middenveld. Met Thomas Bruns, Simon Cziommer en Illiass Bel Hassani heeft De Jonge nu verschillende opties. Ook voorin zijn er meerder opties. Spits Mark Uth kwam erbij en viel afgelopen weekend in voor Oussama Tannane. De oefenmeester kan zaterdag nog niet beschikken over de herstellende Matthew Amoah, Aleksei Kangaskolkka en Dario Vujicevic. Het drietal werkt hard aan het hun herstel. De verwachting is dat Jan de Jonge met een gewijzigd elftal aan zal treden tegen FC Twente. In een uitverkocht Polman Stadion zal er zaterdag passie, strijd en beleving moeten worden en dan kan het een mooie voetbalavond worden in Almelo!

FC Twente staat momenteel op een zesde plaats met negen punten uit zes wedstrijden. De ploeg van Michel Jansen speelde afgelopen weekend thuis gelijk tegen PSV (2-2). De ploeg uit Enschede heeft aardig wat veranderingen ondergaan in de selectie. De aanvallers Dordjevic en Corona werden aangetrokken en Willem Janssen vertrok naar FC Utrecht. Ook het middenveld ziet er anders uit dit seizoen.  Met Eghan, Gutierrez en Ebecilio heeft het dit seizoen een vrij jong middenveld met veel creativiteit. Trainer Michel Jansen kent voor zaterdagavond geen personele problemen in zijn selectie.

Er zal zaterdagavond om 18:45 uur worden afgetrapt in het Polman Stadion. De derby staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Sponsoren

Reacties (95)

Reageer nu!