Heracles Almelo heeft gisteren de derby met FC Twente met 0-3 verloren. De mannen in het zwart-wit kregen een lesje in effectiviteit van de Twentenaren.

Heracles speelde een goede eerste helft en troefde de Twentenaren in eerste instantie op felheid af. Helaas lag de bal echter al na zeventien minuten achter doelman Remko Pasveer. Een standaard situatie luidde de goal in, waarna Rasmus Bengtsson een voorzet van Quincy Promes kon inkoppen. Na deze goal liet Heracles zich niet van de wijs brengen en bleef het het betere van het spel spelen. Gescoord werd er niet meer voor rust, waardoor er met een 0-1 tussenstand gerust werd.

In de tweede helft gebeurde er van alles en nog wat. Mark Uth, die voor het eerst in de basis mocht beginnen, speelde aanvankelijk een goed wedstrijd, maar had het vizier nog niet helemaal op scherp staan. Hij was zelf het dichts bij de 1-1, na een schot op de lat.

Kansen waren er over en weer, maar wederom was het Twente dat trefzekerder was. Nadat de 0-2 was aangetekend door Ebecilio sloeg de vlam volledig in de pan. De vlaggendrager was net klaar met zijn rondje om de sfeer te verhogen in het stadion, of de beste man kreeg een lading bier over zich heen. Pijnlijk genoeg werd dit gedaan door een Twente supporter, die op de VIP tribune zat. Boze fans accepteerden dit niet en wilden verhaal halen. Toen de situatie dreigde te escaleren, sprong nota bene Remko Pasveer zelf tussen de supporters, om de gemoederen wat te bedaren. Dit hielp, want vrijwel direct daarna werd het rustig.

Tadic maakte de 0-3 door een penalty en daarmee werd de eindstand bepaald op 0-3.

Sponsoren

Reacties (41)

Reageer nu!