Heracles Almelo mag zaterdagavond op herhaling in Waalwijk. De Heraclieden speelden afgelopen dinsdag ook al tegen RKC in Waalwijk voor de beker. Pas laat in de verlenging wist Heracles de volgende ronde te bereiken door een doelpunt van Thomas Bruns.

De ploeg van trainer Jan de Jonge moet dus twee keer in één week uit naar RKC Waalwijk. Hopelijk is zaterdagavond het niveau een stukken beter dan dinsdagavond. Heracles ging dan wel een ronde verder, maar het spel was dramatisch. Dit was trouwens van beide ploegen het geval. Jan de Jonge gaat in tegenstelling tot dinsdag wel een wijziging doorvoeren in zijn team. Oussama Tannane verhuisd naar de bank en Mikhail Rosheuvel begint in de basisformatie. Verder kan De Jonge op Dario Vujicevic na beschikken over een fitte selectie. De oefenmeester is er van bewust dat het veel beter zal moeten dan dinsdag. “We zullen bepaalde dingen zeker beter moeten doen als dinsdag, dan heb je kans om opnieuw te winnen. Anders niet. We hebben in de eerste helft veel te veel kansen weggegeven, dat moet beter. Ik vond de eerste helft dinsdag niet goed, al werd het na een half uur wel wat beter. Wij hadden wel de intentie om te voetballen, maar we moeten meer effectiviteit gaan tonen. Dat is allemaal logisch, want we zijn een team in ontwikkeling met veel nieuwe en jonge spelers. Onze motivatie is om zo ver mogelijk boven de streep te komen en daar moeten we veel voor doen. RKC zal morgen ook moeten en die ploeg is heel moeilijk te verslaan, dat hebben al meer ploegen meegemaakt,” aldus Jan de Jonge.

RKC Waalwijk heeft twee punten minder dan Heracles in de competitie en staat een plaats onder de Heraclieden. De ploeg van trainer Erwin Koeman zal na afgelopen dinsdagavond erg gemotiveerd zijn om zich te revancheren. Bij winst zouden ze Heracles passeren op de ranglijst en kan het weer naar boven kijken. Koeman mist tegen Heracles een vijftal spelers. Mart Lieder, Imad Najah, Dennis Rommedahl en Damiano Schet zijn geblesseerd. Jonas Ivens zit nog een wedstrijd schorsing uit.

De wedstrijd begint zaterdagavond al om 18:45 uur in Waalwijk en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Sanders.

Sponsoren

Reacties (34)

Reageer nu!