Heracles heeft zaterdagavond met 1-4 gewonnen in Waalwijk van RKC. Grote man bij de Heraclieden was spits Mark Uth, die drie keer het net wist te vinden. Het andere doelpunt kwam op naam van Bryan Linssen. Het werd een makkelijker avond voor Heracles dan eerder deze week voor de beker.

Heracles kwam in Waalwijk al vroeg op voorsprong. Mark Uth schoot na zo’n tien minuten uit de draai raak en zorgde voor de 0-1. Hiervoor had hij de paal al geraakt. Daarna was het de thuisploeg die kansen kreeg op de gelijkmaker. Vooral Joachim was dichtbij een doelpunt. In de 25e minuut zorgde de spits van RKC voor de gelijkmaker na een vloeiende aanval schoot Joachim diagonaal raak. Heracles kreeg daarna weer enkele kansen. Mikhail Rosheuvel dwong Jan Seda tot een moeizame redding en Thomas Bruns tikte een hoekschop net voor langs. In de 39e minuut kwam Heracles weer op voorsprong. Bryan Linssen slalomde prachtig door de defensie en ronde knap af. Dit was ook de ruststand in Waalwijk.

In de tweede helft kwam Simon Cziommer in het veld voor Kwame Quansah. Cziommer had direct een aandeel in de wedstrijd. Na een mislukt schot van Simon Cziommer kwam de bal onbedoeld bij Mark Uth die resoluut de bal achter doelman Jan Seda schoot en voor de 1-3 tekende. Even later kreeg Mikhail Rosheuvel een goede kans. Hij schoot de bal in het zijnet. RKC probeerde daarna met het inbrengen van de Franse spits Jean-David Beauguel voor wat meer druk voorin te zorgen. Dit lukte aardig en ze kregen kansen. Remko Pasveer hield Heracles op de been. Ook Robert Braber had een enorme kans. Zijn inzet ging van dichtbij rakelings naast. Toen de storm was gaan liggen van de thuisploeg zorgde Mark Uth in de 79e minuut voor de beslissing. De spits reageerde alert op een afgeslagen bal en kopte zijn derde doelpunt van de avond binnen. Heracles boekte een ruime zege in Waalwijk en staat nu tiende met hetzelfde aantal punten.

Sponsoren

Reacties (26)

Reageer nu!