Heracles Almelo heeft zondagmiddag voor een enorme stunt gezorgd door voor het eerst in de geschiedenis te winnen van Feyenoord in De Kuip! Heracles won op basis van de tweede helft verdiend met 1-2 van de Rotterdammers. Mikhail Rosheuvel was de gevierde man met het winnende doelpunt!

In het begin van de wedstrijd leek het er totaal niet op dat het een mooie middag zou worden voor de Heraclieden. Feyenoord kreeg in de eerste twintig minuten enorme kansen om op voorsprong te komen in de eigen Kuip. Graziano Pelle kon in buitenspelpositie, waar niet voor gevlagd werd, niet scoren en verdediger Bruno Martins Indi wist het net even later ook niet te vinden. Heracles kon daar verder weinig tegenover stellen, maar kwam vlak voor rust plotseling wel op voorsprong. Een scherpe hoekschop van Brian Linssen werd door Feyenoord-verdediger Miquel Nelom in eigen doel gewerkt. Lang kon Heracles niet genieten van de voorsprong, want even later stond het al weer 1-1 op het scorebord. Jean-Paul Boëtius schoot prachtig hard raak en zorgde voor de ruststand van 1-1.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel beter. Doordat Feyenoord niet kon overtuigen en steeds meer tegen zichzelf speelde, kon Heracles na ruim een uur spelen profiteren. Mikhail Rosheuvel schoot diagonaal knap de 1-2 achter doelman Erwin Mulder. Toen aanvoerder Graziano Pelle in de slotfase met rood van het veld moest na een kopstoot beweging gemaakt te hebben naar Mike te Wierik, was de winst zeker voor de Heraclieden. Een prachtige middag met drie mooie (bonus)punten!

Sponsoren

Reacties (5)

Reageer nu!