Heracles Almelo mag woensdagavond aantreden in Rijssen voor de KNVB Beker. Topklasser Excelsior ’31 is dan de gastheer. Een wedstrijd op zich waar met name Heracles zich vanaf minuut 1 100% moet geven om deze avond probleemloos door te komen.

Na de historische zege in De Kuip zondag, wacht dus woensdagavond een hele andere wedstrijd. Trainer Jan de Jonge is zich bewust van het belang van de wedstrijd. “We zullen ongelooflijk agressief moeten zijn, anders kun je in de problemen komen. Deze wedstrijd is ontzettend belangrijk, dat moet iedereen zich beseffen en dat moet gaan leven. Natuurlijk hebben we even nagenoten van de overwinning in De Kuip, maar iedereen was zich er meteen van bewust dat er deze week nog twee belangrijke wedstrijden volgen. De uitdaging is om het niveau van zondag vast te houden en door te zetten. Excelsior ’31 is een goede ploeg, die kunnen het ons lastig maken als we niet 100 procent bij de les zijn.” De oefenmeester kan op Sportpark de Koerbelt niet beschikken over Dario Vujicevic, Aleksei Kangaskolkka (beiden voet) en Milano Koenders (knie). Mike te Wierik is nog een twijfelgeval. Hij kreeg zondag op het einde van de wedstrijd een tik op de kuit. Thomas Bruns en Bart Schenkeveld zijn wel weer volledig fit.

Excelsior ’31 schakelde de vorige ronde Jupiler League club Willem II uit. Het wist na verlenging door te bekeren door een doelpunt van Hakim Ezafzafi. De Rijssenaren hebben met Denis Mahmudov een gevaarlijke aanvaller in de gelederen die makkelijk scoort. Ook oud-Heraclied John Lubbers staat momenteel nog onder contract bij Excelsior ’31. De Topklasser staat momenteel na negen wedstrijden vijfde in de competitie.

De derby in Rijssen zal woensdagavond om 20.00 uur onder leiding staan van scheidsrechter Bjorn Kuipers uit Oldenzaal. Er zijn nog kaarten te koop, echter alleen via de voorverkoop. Bij het Polman Stadion tot woensdagmiddag 17.00 uur, bij Excelsior ’31 tot woensdagmiddag 18.00 uur. Daarna is de kassa van Sportpark De Koerbelt gesloten.

Sponsoren

Reacties (35)

Reageer nu!