Heracles Almelo heeft vanavond vrij eenvoudig zich geplaatst voor de achtste finale van de KNVB Beker. In Rijssen won Heracles met 2-5 van Topklasser Excelsior ’31. De doelpunten aan Heracles-zijde werden gemaakt door Mark Uth (2x), Mikhail Rosheuvel, Simon Cziommer en Bryan Linssen.

Op een goed gevuld Sportpark de Koerbelt met zo’n 4000 toeschouwers begon de wedstrijd direct goed. Beide ploegen kregen direct een goede kans. Eerst kopte Mark Uth op de lat en even later wist Denis Mahmudov namens de gastheren net niet te scoren. Daarna was het toch Heracles die nog enkele kansen onbenut liet. Mark Uth raakte nog de paal. De Heraclieden waren heer en meester in de eerste helft, maar konden de kansen maar niet benutten. Na ruim een half uur was het dan eindelijk raak. Uit een omschakeling werd Mark Uth in stelling gebracht en maakte het simpel. Een terechte voorsprong, die al veel groter had kunnen zijn. Dit was ook de ruststand.

Ook in de tweede helft speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Excelsior ’31. Heracles had het meeste balbezit en kwam naar een dik uur spelen op 0-2 door weer een doelpunt van Mark Uth. Een paar minuten later leek de wedstrijd helemaal beslist. Mikhail Rosheuvel stiftte de bal prima over de doelman van Excelsior ’31 en zette Heracles op een 3-0 voorsprong. Heracles liet daarna de teugels iets vieren en wisselde een aantal keer. Invaller Simon Cziommer bracht het vierde doelpunt op het scorebord. De middenvelder scoorde met een bekeken vrije trap. In de slotfase kon Excelsior ’31 toch nog iets terug doen, omdat er ook bij Heracles de scherpte wat minder was. Via Andreas David (prachtig schot) en Gerald ten Hove kwam de thuisploeg terug tot 2-4. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Heracles. Bryan Linssen zorgde voor de eindstand in Rijssen met een goed schot: 2-5.

Sponsoren

Reacties (27)

Reageer nu!