Zondagmiddag speelt Heracles weer in Deventer de streekderby tegen Go Ahead Eagles. Na lange afwezigheid zijn de Eagles weer terug in de Eredvisie en is daarmee ook de streekderby terug. Een prachtige derby altijd met een mooie sfeer!

Heracles kan terugkijken op een prima week. De ploeg van Jan de Jonge won zondag met 2-1 in de Kuip van Feyenoord en bekerde afgelopen woensdag vrij eenvoudig door. Het versloeg Excelsior ’31 met 5-2 in Rijssen. Met het vertrouwen zal het wel goed zitten lijkt het. Echter zal het zondag wel een hele andere wedstrijd worden. Een heksenketel wordt verwacht in de knusse Adelaarshorst. De Eagles zijn moeilijk te verslaan in eigen huis en daar is trainer Jan de Jonge zich goed van bewust. “Go Ahead thuis en Go Ahead uit is een groot verschil”, vervolgt de trainer. “In Deventer zijn ze erg gevaarlijk. Dan spelen ze met veel drive en staat het publiek er vol achter. Wij zullen scherp en fit moeten zijn om daar punten te kunnen halen. Ik vind Marnix Kolder en Jarchinio Antonia goede en gevaarlijke spelers en Go Ahead speelt een goed positiespel. Wij moeten in onze organisatie blijven voetballen. Dat geldt voor Feyenoord-uit maar ook voor Go Ahead-uit.” Jan de Jonge kan in Deventer nog niet beschikken over de geblesseerden Aleksei Kangaskolkka, Dario Vujicevic (beiden voet) en Milano Koenders (knie). Het kunnen meespelen van  Simon Cziommer (lichte hamstringklachten) en Mike te Wierik (kuit) zijn nog twijfelachtig.

Go Ahead Eagles keerde dit seizoen terug via de nacompetitie in de Eredivisie. Onder trainer Foeke Booij haalden de Eagles al 13 punten tot nu toe en vooral thuis zoals gezegd zijn ze met een mooie Engelse sfeer op de tribune moeilijk te verslaan. Het zal dus zondag zeker niet gemakkelijk worden is de verwachting. Go Ahead ging echter afgelopen weekend wel hard onderuit bij NAC Breda. Er werd met maarliefst 5-0 verloren. Ook blameerden ze zich in de beker. Er werd in de 90e minuut verloren van Excelsior met 1-0. Desondanks kijkt trainer Foeke Booij vol vertrouwen uit naar de wedstrijd van komende zondag tegen Heracles. De trainer uit zich strijdbaar en gretig op hun officiële website: “We kennen de belangen en we weten wat we moeten doen. We gaan ervoor. Thuis is steeds bewezen dat we samen met ons geweldige publiek buitengewoon krachtig kunnen zijn. En ik blijf zeggen: we hebben een prima start van de competitie, dat komt ergens vandaan, daar moeten we dat vertrouwen ook uithalen. Ik vind ‘Heracles’ een wedstrijd die uitermate geschikt is om ons weer positief te laten zien.”

De streekderby in de Adelaarshorst staat zondagmiddag om 14:30 uur onder leiding van scheidsrechter Tom van Sichem. Heracles wordt massaal gesteund in de ‘Koekstad’. Het uitvak is volledig uitverkocht en er reizen ruim 400 supporters mee.

Sponsoren

Reacties (29)

Reageer nu!