Na een interlandweekend mag Heracles de draad weer oppakken in de Eredivisie. Er staat een lastige uitwedstrijd zaterdagavond op het programma in de Amsterdam ArenA tegen Ajax. Vorig seizoen werd het 4-0 in de ArenA voor Ajax.

Heracles zal weer de kop leeg moeten hebben na de zwakke wedstrijd twee weken geleden tegen FC Groningen. Er werd terecht verloren thuis met 0-3. Trainer Jan de Jonge kan in ieder geval beroep doen op Thomas Bruns en Jason Davidson. Beiden keerden fit terug van hun interland met respectievelijk Jong Oranje en Australië. Verder zijn Aleksei Kangaskolkka (voet), Milano Koenders (knie) en Mike te Wierik (kuitbeen) nog geblesseerd. Dario Vujicevic is hersteld van zijn voetblessure en heeft de groepstraining weer hervat. De verwachting is dat Jan de Jonge weinig zal veranderen aan de basisformatie die ook tegen FC Groningen begon.

Tegenstander Ajax staat momenteel op plek 3 in dit rare seizoen, waarin iedereen dichtbij elkaar staat. De ploeg van Frank de Boer won twee weken geleden eindelijk de eerste uitwedstrijd van dit seizoen met 0-3 bij NEC. Dit ging verrassend eenvoudig in Nijmegen. De Boer kent tegen Heracles wel personele problemen. Zo moet hij het stellen zonder de geblesseerde aanvoerder Siem de Jong (verrekking hamstring) en Kolbeinn Sigthórsson (enkel) . Beiden kwamen geblesseerd terug van hun interland en zijn voor onbepaalde tijd niet inzetbaar. De verwachting is dat Ajax zal starten met Danny Hoesen en Davy Klaassen. Het is niet duidelijk of ex-Heraclied Lerin Duarte vanaf de aftrap zal meespelen.

De wedstrijd staat zaterdagavond om 20.45 uur onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Sponsoren

Reacties (51)

Reageer nu!