In een wel heel magere editie van Ajax- Heracles hebben de Heraclieden zich compleet laten afbluffen door Ajax. In een gezapige wedstrijd, waarin de Amsterdammers ook niet groots speelden, werd de eindstand bepaald op 3-0.

Na twee minuten was het al raak. De verdediging, nog niet helemaal wakker (zo leek het) liet Danny Hoessen zomaar lopen, waardoor de behendige spits voor de 1-0 kon aantekenen. Hierna domineerde Ajax de gehele eerste helft en wist Heracles geen uitgespeelde kansen te creëeren. In een veel te traag tempo waarbij veel te veel ruimte weggegeven werd, kon Ajax frank en vrij de bal rondspelen. Heracles mocht nog blij zijn dat de ruststand maar 1-0 was.

In de tweede helft leek het aanvankelijk wat beter te gaan. Heracles kwam wat meer op de helft van Ajax  en wist af en toe zelfs dreigend op de goal van Cillessen af te komen. Helaas resulteerde dit niet in echte kansen, waardoor de Amsterdammers relatief eenvoudig op de been bleven. Aan de kant van Ajax had Victor Fisscher aardig wat kansen. Na drie maal was het toch scheepsrecht voor de Deen, die voor de 2-0 aantekende. De 3-0 van Klaassen tien minuten voor tijd waren puur en alleen voor de statistieken. Net zoals de hele wedstrijd eigenlijk…

Heracles heeft duidelijk nog tijd nodig om zich tot een elftal te formeren. De Almeloërs stralen geen vertrouwen uit, zoeken in het veld naar creativiteit, die werkelijk helemaal nergens te bekennen is en mist het een leiderstype. De komende weken mag er wel uit een heel ander vaatje getapt worden, aangezien de nacompetitie- en degradatieplaatsen angstvallig in de buurt komen.

Sponsoren

Reacties (136)

Reageer nu!