Zaterdagavond speelt Heracles Almelo een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Het de nummer 15 tegen de nummer 12 op de ranglijst. Heracles is al sinds eind augustus zonder thuisoverwinning. Het wordt dus eens weer tijd voor drie punten in het Polman Stadion!

Het zal zaterdagavond drastisch anders moeten bij Heracles. In de laatste twee wedstrijden waren de Heraclieden zonder creativiteit tegen zichzelf aan het voetballen. Weinig kansen en zonder punten van het veld gaan was het resultaat. Jan de Jonge zal daarom de basisformatie voor zaterdagavond drastisch gaan omgooien. Zo moeten Jens Jurn Streutker en Ben Rienstra wijken. Zij worden zaterdag vervangen door Illiass Bel Hassani en Simon Cziommer. De Jonge wil naar een 3-4-3 systeem waarin Kwame Quansah de controleur zal zijn. De ploeg van De Jonge zal vooral thuis meer moeten gaan brengen dan in de afgelopen thuiswedstrijden. “Thuis willen we graag wat meer brengen, en ik wil dat als geen ander. Deze ploeg heeft alle steun nodig en ik hoop dan ook dat het publiek vol achter de ploeg gaat staan. En natuurlijk is zoiets een wisselwerking en moeten we het zelf laten zien. We willen met een positieve en agressieve speelwijze de punten hier houden,” aldus Jan de Jonge.

Tegenstander FC Utrecht heeft vier punten meer dan Heracles. De ploeg van Jan Wouters behaald wisselende uitslagen en heeft het traditie getrouw lastig in Almelo. Jan Wouters zegt dat niet zoveel. “Wij gaan naar Heracles om te winnen. Dat verschilt niet van andere wedstrijden.” FC Utrecht speelt nog te wisselvallig en moet volgens Wouters nog stabieler worden. De oefenmeester kan in Almelo niet beschikken over de geblesseerden Yoshiaki Takagi (bovenbeen), Willem Janssen (knie), Marcus Nilsson (rug), Jacob Mulenga (bovenbeen), Johan Mårtensson (knie) en Cedric van der Gun (knie). Een hele waslijst aan spelers die normaal gewoon in de basis staan. Daarnaast ontbreekt ook Mark van der Maarel na de rode kaart in de wedstrijd tegen ADO Den Haag die met 3-0 werd gewonnen afgelopen weekend.

De wedstrijd staat zaterdagavond om 20.45 uur onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Sponsoren

Reacties (59)

Reageer nu!