Heracles Almelo heeft gisteren aan de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles een punt overgehouden. Lange tijd leek het een zwaarbevochten zege te worden, maar Falkenburg trok de Eagles een minuut voor tijd langszij. (1-1)

Bij Heracles speelden Mike te Wierik en Illias Bel Hassani in de basis. In tegenstelling tot de anderen stonden zij in de eerste ontmoeting niet in de basisopstelling, maar vanwege blessures van Leon van Dijk en Thomas Bruns, konden zij toch in de basis starten. Mark Uth speelde in de spits, waar Matthew Amoah in de spits stond tegen FC Utrecht.

De wedstrijd begon in de negentiende minuut bij het doel van keeper Room, aangezien daar de wedstrijd eindigde toen de wedstrijd werd gestaakt. Het was duidelijk te zien dat beide ploegen onderin de Eredivisie bungelen, aangezien het niveau van beide teams niet hoogstaand was. Dit werd gelukkig enigszins gecompenseerd met strijdlust.

Het duel leek in de tweede helft pas echt los te komen. De eerste echt grote kans van Heracles Almelo was hierbij voor Illias Bel Hassani. Een snelle counter opgezet door Pasveer en Rosheuvel werd uiteindelijk op de paal geschoten door de man die voor de tweede keer dit seizoen in de basis begon. Hierna volgde een vrije trap voor de Eagles, die ternauwernood gered werd door Pasveer.

Een kwartier voor tijd was het Mark Uth die vanaf de middellijn aanzette voor een actie. Na drie man gepasseerd te hebben, wist de Duitse spits knap binnen te schieten. (0-1) Na deze goal was het wachten op de druk van de Eagles, die in eigen huis natuurlijk niet wilden verliezen. Diverse kansen werden er gecreëerd door de Deventenaren, maar Heracles mocht de lieve heer op de knieën bedanken voor een doelman als Pasveer. Hij hield Heracles kans na kans op de been. Des te zuurder was het uiteindelijk, dat het doelpunt van de Eagles dan toch viel. In de allerlaatste minuut, na zeer zwak verdedigen van Jeroen Veldmate, die verkeerd timede bij het uitverdedigen. Falkenburg kopte raak. (1-1)

Met dit resultaat staat Heracles nu drie punten boven de nummer laatst en één punt voor ADO Den Haag, dat onder de nacompetitiestreep staat.

Komende zaterdag wacht angstgegner Roda JC. Wederom een belangrijke wedstrijd, waarbij de aansluiting met de middenmoot nog enigszins hersteld kan worden.

(Foto: Deventervoetbal.nl)

Sponsoren

Reacties (38)

Reageer nu!