Heracles gaat zondagmiddag op bezoek in Limburg bij ‘angstgegner’ Roda JC. De Heraclieden wisten nog nooit te winnen in Kerkrade en wist vorig seizoen voor het eerst een punt mee terug te nemen naar Almelo (3-3). Een lastige uitwedstrijd dus vooral in deze fase van de competitie, waarin Heracles erg stroef draait.

Heracles gaf afgelopen woensdag drie punten weg door in de slotfase met 1-1 gelijk te spelen bij Go Ahead Eagles. De ploeg van Jan de Jonge speelde weer geen beste wedstrijd en kon aan het einde van de wedstrijd de drie punten niet over de streep trekken. Heracles blijft hierdoor op de 15e plek staan net boven de nacompetitie plaatsen.  Zondag dus Roda-uit, dat traditioneel een zeer lastige uitwedstrijd is. Trainer Jan de Jonge vindt Roda een fysiek sterke ploeg. “Roda JC is sterk in de omschakeling en het is een fysiek sterke ploeg. Daar moeten we ons goed tegen wapenen en proberen er onderuit te voetballen. We moeten de ruimtes goed benutten. Heracles Almelo heeft in het verleden niet veel resultaat gehaald bij Roda JC, het zou mooi zijn als we dat nu om kunnen draaien.” De Jonge kan in Limburg niet beschikken over de geschorste Jason Davidson en de nog altijd geblesseerden Milano Koenders (knie), Aleksei Kangaskolkka (voet) en Edwin Gyasi (sleutelbeen). Dario Vujicevic is nog niet wedstrijdfit.

Tegenstander Roda JC zien we momenteel terug op een 12e plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer Ruud Brood presteert wisselend. Afgelopen weekend verloor het thuis met 1-2 van FC Twente. Trainer Ruud Brood mist zondag de geschorste Anouar Kali. De oefenmeester kent verder weinig personele problemen.

De wedstrijd staat zondagmiddag om 16:30 uur onder leiding van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer.

Foto: Pluimen.nl

Sponsoren

Reacties (63)

Reageer nu!