Heracles Almelo heeft vanmiddag drie hele belangrijke punten gepakt op bezoek bij Roda JC. Na een wat rommelige eerste helft, wist Heracles dankzij invaller Oussama Tannane met 1-3 te winnen in Kerkrade. De Heraclieden stijgen hierdoor naar plek 13 op de ranglijst.

Trainer Jan de Jonge begon verrassend met Simon Cziommer in de basisformatie. Kwam Quansah begon hierdoor op de bank. Christian Dorda verving de geschorste Jason Davidson in Kerkrade. Beide ploegen begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd en er ging veel fout aan beide zijden. Na een dik kwartier kwam Roda JC op voorsprong door een goed schot van Wiljan Pluim. De thuisploeg kreeg daarna nog een aantal goede kansen via Guus Hupperts en Marc Hocher. Heracles wist daarentegen weinig te creeren, maar kwam voor rust wel op gelijke hoogte. Een afgeslagen bal werd binnen geschoten door Simon Cziommer.

Na de rust kregen beide ploegen voldoende kansen. Bij Heracles was Matthew Amoah ingevallen en de Ghanees kreeg een prima kans op aangeven van Bryan Linssen. De spits had het vizier helaas niet op scherp staan. Ook Illiass Bel Hassani kreeg nog een enorme kans, maar hij kon doelman Kurto niet passeren. Aan de andere kant kreeg Roda JC ook een aantal goede kansen. Mitchell Donald schoot rakelings naast en ook Guus Hupperts had pech in de afronding. De snelle buitenspeler was de gevaarlijkste man bij de thuisploeg en raakte ook nog de paal. Na de wissel bij Roda JC (Demouge voor Bonevacia), kreeg Heracles meer grip op het middenveld. Invaller Oussama Tannane werd de uitblinker bij Heracles. Tannane zorgde  in de 79e minuut met een schot voor 1-2. Doelman Kurto zag er daarbij niet goed uit. Vlak voor het einde van de wedstrijd deed Oussama Tannane weer van zich spreken. Een prima schot betekende de 1-3 overwinning voor Heracles en zo won het voor het eerst bij Roda JC! Drie dure punten die hard nodig waren!

Sponsoren

Reacties (149)

Reageer nu!