Voor Heracles staat zondag alweer de 17e wedstrijd van het seizoen 2013-2014 op het programma. AZ uit Alkmaar is de tegenstander en de geschiedenis bewijst dat Heracles het bijna altijd lastig heeft tegen deze ploeg.

Heracles heeft zichzelf na de uitwedstrijd tegen Roda JC weer wat lucht verschaft. Deze wedstrijd werd met 1-3 gewonnen. Grote man aan de zijde was Oussama Tannane. De 19-jarige aanvaller kwam in het veld en besliste hoogstpersoonlijk de wedstrijd door voor de 1-2 en 1-3 te tekenen. De eerste goal werd door Simon Cziommer gemaakt, die ook waarschijnlijk zondag weer een basisplaats wacht en hiermee zijn oude werkgever tegenkomt. Inmiddels staan de Heraclieden op een dertiende plaats, zes punten achter AZ.

AZ wordt dit seizoen gecoacht door Dick Advocaat. Good old Gertjan Verbeek werd ontslagen en het moet gezegd worden: de Alkmaarders spelen heel erg aardig voetbal en draaien zodoende mee in de subtop (plaats 6) van de Eredivisie. De laatste vier wedstrijden werden echter niet gewonnen, waardoor de top even uit zicht is geraakt. De achterstand op Vitesse bedraagt inmiddels negen punten.

Afgelopen donderdag werd er gelijkgespeeld tegen PAOK in de Europa League. Ze waren al door naar de volgende ronde, waardoor bepalende spelers rust konden krijgen. Zodoende speelde Willie Overtoom weer mee. De middenvelder die bij ons groot is geworden, zinspeelde twee weken geleden op een vertrek bij de Alkmaarders, aangezien hij maar moeilijk kan aarden in het elftal van Dick Advocaat.

Trainer Jan de Jonge heeft een aantal blessure gevallen in de selectie. Thomas Bruns kampt met een kuit-, Milano Koenders met een knie-, Aleksei Kangaskolkka een voet- en Edwin Gyasi met een schouderblessure. Leon van Dijk is niet wedstrijdfit. Dick Advocaat moet het doen zonder Nebosja Gudellj en Victor Elm. Bovendien is Dirk Marcellis voor de rest van het seizoen uitgeschakeld.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van Gözübüyük en begint om 14:30.

Sponsoren

Reacties (40)

Reageer nu!