Heracles heeft eindelijk weer een thuiswedstrijd gewonnen vandaag. Nadat er 3,5 maand niet in het eigen Polman Stadion was gewonnen, won het vanmiddag met 2-0 van een beter AZ. De doelpunten kwamen op naam van Bryan Linssen en invaller Oussama Tannane.

De beginfase van de wedstrijd was levendig in Almelo. Beide ploegen kregen goede kansen. Mikhail Rosheuvel zag een kopbal gepareerd worden door doelman Esteban en later kreeg Heracles nog een kans via Illiass Bel Hassani. Zijn schot ging net naast. Na  11 minuten spelen was het wel raak. Een knappe actie van Bryan Linssen werd door hem prima binnen geschoten. Heracles kreeg daarna een kans weer via Illiass Bel Hassani. Hij dwong Esteban tot een uiterste inspanning. Daarna was het AZ die veel kansen kreeg op de gelijkmaker. Remko Pasveer een schot van Roy Beerens knap uit de korte hoek tegen te houden met de voet. AZ domineerde en Heracles zakte ver terug. AZ verzuimde namens Johann Berg Gudmundsson en Aron Johansson de kansen af te maken, waardoor het 1-0 bleef. Vlak voor rust kreeg Bryan Linssen nog een goede kans. Hij zag zijn schot net voorlangs gaan.

Ook in de tweede helft was AZ de betere ploeg. Door veel wisselingen had Heracles het lastig tegen de Alkmaarders. Markus Henriksen was na rust dichtbij de gelijkmaker. Namens Heracles waren er een paar kansen. Illiass Bel Hassani probeerde het met twee schoten, maar trof helaas geen doel. Gaandeweg de tweede helft werd AZ wat slordiger en kreeg Heracles meer ruimte. Mark Uth kreeg nog een mogelijkheid, maar had vandaag totaal zijn dag niet. AZ werd nog gevaarlijk via invaller Denni Avdic, maar Heracles bleeef overeind. Een gelijkmaker hing eerder in de lucht dan een 2-0. Invaller Oussama Tannane had nog een schitterende actie in huis en soleerde langs enkele AZ-spelers en schoot hard op het doel. Doelman Esteban wist de inzet uit het doel te boksen. Diep in blessuretijd was de ontlading groot. Oussama Tannane werd weggestuurd en schoot prima de 2-0 binnen. Heracles pakt hierdoor weer drie belangrijke punten en klimt langzaam maar zeker op de ranglijst met 21 punten nu.

Sponsoren

Reacties (91)

Reageer nu!