Woensdagavond speelt Heracles de achtste finale van de KNVB Beker thuis tegen Feyenoord. De ploeg van trainer Jan de Jonge mag na de overwinning op Roda JC en AZ laten zien of ze bij de laatste acht van het bekertoernooi thuis horen.

Heracles kan met vertrouwen de wedstrijd in gaan woensdagavond. Heracles speelt dan nog niet zijn beste voetbal de laatste weken, maar het liet wel zien met strijd en als team de punten te kunnen pakken. De bekerwedstrijd wordt zeer serieus genomen. “De beker is natuurlijk hartstikke belangrijk. Kijk wat je allemaal kunt bereiken, onder meer aan goodwill. Het gaat om één wedstrijd en als je wint ben je een ronde verder. ” aldus Jan de Jonge. De oefenmeester is bewust van de kwaliteit Feyenoord. “Feyenoord is natuurlijk een topclub in Nederland en ondanks het feit dat we er een paar gewonnen hebben: dat zijn wij niet”, aldus trainer Jan de Jonge. “Ik verwacht dat Feyenoord agressief wil starten en ons het voetbal onmogelijk wil maken. Ik vind Feyenoord een gevaarlijke en goed combinerende ploeg.” Heracles zal het woensdagavond moeten doen zonder de goalgetter van de laatste weken Oussama Tannane. De aanvaller is geveld door de griep. Verder zijn Aleksei Kangaskolkka, Dario Vujicevic (beiden voet), Matthew Amoah (hamstring), Milano Koenders (knie) en Edwin Gyasi (sleutelbeen) geblesseerd.

Naast Heracles benaderd ook Feyenoord de bekerwedstrijd uiterst serieus. De ploeg van trainer Ronald Koeman wil het jaar goed afsluiten met een ronde verder in de beker onder andere. De Rotterdammers hebben ook veel vertrouwen. De laatste drie wedstrijden werden in winst omgezet. Afgelopen weekend werd er met minimale cijfers thuis gewonnen van FC Groningen (1-0). Feyenoord reist met twintig man af naar Almelo woensdagavond, onder wie ook ex-Heraclied Samuel Armenteros en Ruben Schaken. Beide aanvallers waren niet fit voor de afgelopen wedstrijd tegen FC Groningen. Miquel Nelom ontbreekt nog bij Feyenoord vanwege een bovenbeenblessure.

De bekerwedstrijd staat woensdagavond om 20.45 uur onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Sponsoren

Reacties (70)

Reageer nu!