Heracles Almelo heeft vanavond de eerste seizoenshelft prima afgesloten in het eigen Polman Stadion. Het pakte een punt tegen koploper Vitesse na een 0-2 achterstand, werd het toch nog 2-2 in de tweede helft. Bryan Linssen nam beide doelpunten voor zijn rekening namens Heracles, dat eigenlijk wel de drie punten verdiend had!

De laatste wedstrijd van het jaar voor Heracles begon niet goed tegen de koploper. Al na ruim vijf minuten lag de bal achter doelman Remko Pasveer in het doel. Een schot van Patrick van Aanholt was raak. Het was ook het eerste schot dat dus direct raak ging. Daarna was het Vitesse dat de betere ploeg was en Heracles gaf de bezoekers te veel ruimte waardoor het een aantal kansen kreeg. Remko Pasveer redde Heracles, maar kon vlak voor rust niet voorkomen dat Vitesse op een 0-2 voorsprong kwam. Een schot van Lucas Piazon werd nog licht aangeraakt en ging er in.

Heracles moest in de tweede helft uit een ander vaatje tappen en deed dat ook! Een goede actie van Mikhail Rosheuvel belandde bij Bryan Linssen die vlak na rust goed de aansluitingstreffer binnen schoot: 1-2. Heracles ging steeds beter spelen onder leiding van de beste man bij Heracles, Simon Cziommer! Hij wordt met de wedstrijd belangrijker voor het team van trainer Jan de Jonge. Heracles zette Vitesse vast en de bezoekers kwamen zelf niet meer aan hun positiespel toe. Een kwartier voor tijd kwam Heracles dik verdiend op gelijke hoogte. Simon Cziommer hield knap het overzicht en gaf Bryan Linssen de bal die hem knap in het doel schoot: 2-2! Heracles ging daarna door en iedereen in het stadion voelde dat er meer in zat. Bryan Linssen en Mark Uth waren nog dichtbij de winnende, maar het bleef 2-2 en dat voelde als een overwinning! De Heraclieden hadden gestreden tot de laatste minuut en liet Vitesse met een zuur gevoel de winterstop in gaan!

Sponsoren

Reacties (67)

Reageer nu!