Heracles Almelo heeft vanavond niet voor een verrassing kunnen zorgen in de derby tegen FC Twente. In de Grolsch Veste werd er met 3-1 verloren. Bij een 2-0 tussenstand in de tweede helft stond Heracles met tien man na een rode kaart voor Jeroen Veldmate. Het deed daarna nog wel wat terug via een schitterend doelpunt van Mark Uth, maar het slotakkoord was voor de gastheren.

Heracles startte in de Grolsch Veste met Kwame Quansah terug in de basis. De Ghanees verving de zieke Ben Rienstra. Beide ploegen opende de derby met een kansje. Eerst kreeg Bryan Linssen de bal panklaar voor de voeten. Hij schoot te zwak in om het Nick Marsman moeilijk te maken. Niet veel later was er een goede kans voor de thuisploeg. Spits Luc Castaignos schoot verrassend in de korte hoek, maar Remko Pasveer redde knap. Beide ploegen speelden daarna voorzichtig. Na zo’n dik twintig minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Slordig balverlies op het middenveld van Kwame Quansah leidde het tegendoelpunt in. Quincy Promes zette vervolgens heel simpel Jason Davidson op het verkeerde been en schoot diagonaal raak. In het resterende deel van de eerste helft gebeurde er niet veel op twee kansen na. Eerst was Mark Uth gevaarlijk met een goed schot dwong hij Nick Marsman tot een redding na slecht verdedigen van de thuisploeg. Ook FC Twente had een goede kans, maar dankzij een uitstekende Remko Pasveer bleef het 1-0 tot de rust.

In de tweede helft was het snel gebeurt met de aspiraties van Heracles om er nog enigszins een wedstrijd van te maken. Luc Castaignos stuitte eerst op Remko Pasveer maar kon in de rebound de 2-0 aantekenen. Even later was het met behulp van de abitrage helemaal gebeurt met de wedstrijd. Jeroen Veldmate kreeg rood vanwege het vasthouden van de doorgebroken Youness Mohktar, maar hij stond buitenspel. Een onterecht rode kaart en Heracles moest verder met tien man. De Heraclieden putte daarna er toch nog kracht uit. Een klein kwartier voor tijd bracht Mark Uth nog de spanning terug in de wedstrijd. Na een mooie slalom tussen vier man schoot hij fraai binnen in de kruising. De thuisploeg had het aan zichzelf te danken dat het slechts 2-1 stond vanwege de vele kansen. In de slotfase besliste FC Twente alsnog de wedstrijd. Een domme overtreding van Thomas Bruns zorgde er voor dat de thuisploeg een penalty kreeg. Tadic schoot onberispelijk binnen: 3-1. Heracles mocht achteraf Remko Pasveer dankbaar. De sluitpost zorgde er in zijn eentje voor dat de schade nog beperkt bleef!

Sponsoren

Reacties (91)

Reageer nu!