Vrijdagavond speelt Heracles zijn eerste thuiswedstrijd van 2014. In het Polman Stadion zal RKC Waalwijk de tegenstander zijn. In de eerdere ontmoeting in Waalwijk wist Heracles een ruime overwinning te boeken. Het won met 1-4 mede door drie doelpunten van Mark Uth.

Heracles moet de knop weer omschakelen na het verlies van vorige week vrijdag tegen FC Twente. De wedstrijden die er nu aan komen moet de ploeg van Jan de Jonge de punten zien te pakken. Beginnen met RKC-thuis! Jan de Jonge ziet langzaam maar zeker de ziekenboeg leeg lopen. Alleen Dario Vujicevic is nog langdurig geblesseerd. Matthew Amoah, Aleksei Kangaskolkka en Milano Koenders hebben de training inmiddels weer hervat. Jens Jurn Streutker en de pas vastgelegde Berry Powel kampen met een lichte blessure. Heracles zal het vrijdagavond moeten doen zonder de geschorste Jeroen Veldmate. De verdediger kreeg één wedstrijd schorsing naar aanleiding van zijn rode kaart vorige week. In het basisteam is er eindelijk weer een plek vrij voor Christian Dorda. De Duitser start als linksachter, waardoor Jason Davidson verkast naar het centrum. Trainer Jan de Jonge benadrukt dat zijn team scherp moet zijn vrijdagavond tegen RKC: “We zullen met elkaar scherp moeten zijn, met name in de omschakeling. Op de ‘tweede bal’ moeten we heel alert zijn. We moeten morgen met het mes tussen de tanden spelen, wij kunnen het niet op 99 procent. RKC is ook uit een gevaarlijke ploeg. Ze hebben tegen goede tegenstanders in uitduels punten gehaald, we zullen dus vol aan de bak moeten. We spelen thuis en willen ons publiek wat bieden. Met een gezonde dosis agressie willen het publiek erachter krijgen, want het is een wedstrijd die we ten koste van alles willen proberen te winnen.”

Tegenstander RKC Waalwijk staat twee plaatsen onder Heracles Almelo en het verschil is slechts drie punten. De ploeg van trainer Erwin Koeman is al zes wedstrijden achter elkaar ongeslagen en is dus een ploeg om rekening mee te houden. RKC heeft met middenvelder Evander Sno een uitstekende middenvelder in huis. Erwin Koeman zal het vrijdagavond in het Polman Stadion moeten doen zonder de geblesseerden Mart Lieder, Dennis Rommedahl, Romeo Castelen en Frank van Mosselveld.

De wedstrijd staat vrijdagavond om 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Sponsoren

Reacties (28)

Reageer nu!