Heracles Almelo heeft vanavond opmerkelijk simpel gewonnen van ADO Den Haag. Na een snelle voorsprong in het Kyocera Stadion, liep het daarna zonder veel moeite uit naar een 0-3 overwinning. Doelpunten kwamen van Bryan Linssen en Mark Uth (2x).

Heracles kende een perfecte start in Den Haag. Binnen twee minuten stond de ploeg van trainer Jan de Jonge al op voorsprong. Na een goede aanval met een één-twee tussen Mark Uth en Bryan Linssen, was het laatstgenoemde die de 0-1 binnen schoot. Het was al weer zijn zesde competitiedoelpunt op rij voor Bryan Linssen. De eerste twintig minuten speelde zich af in een heel laag tempo. ADO leek niet te kunnen en was verlamd door de grote druk die op de ploeg van Maurice Steijn stond. Heracles kwam nauwelijks in de problemen en kon naar hartelust het spel maken in Den Haag. Na zo’n dik half uur spelen kwam Heracles zelfs op een comfortabele 0-2 voorsprong. Een voorzet van rechts door Mikhail Rosheuvel werd prima ingekopt door Mark Uth! ADO kon zelf verder weinig inbrengen. Alleen een schotje van Roland Alberg bracht Remko Pasveer in actie.

De tweede helft begon vervelend voor Heracles. Smaakmaker Bryan Linssen moest al vroeg met een hamstring blessure van het veld. Hij werd vervangen door Oussama Tannane. De thuisploeg kreeg vervolgens een goede kans om de aansluitingstreffer te maken. Roland Alberg zag zijn schot net naast gaan. Heracles bleef daarna geconcentreerd spelen en kreeg veel kansen. Eerst was het Oussama Tannane die via een goede omschakeling werd bediend door Mikhail Rosheuvel. Tannane schoot jammerlijk naast. Even later was het wel raak. Heracles kreeg veel ruimte om er uit te komen en dit werd in de 57e minuut afgestraft door opnieuw Mark Uth. Op aangeven van Illiass Bel Hassani schoot Mark Uth goed raak: 0-3. De Heraclieden verzuimde daarna de score te vergroten. Kansen waren er legio voor Oussama Tannane, Mark Uth, Illiass Bel Hassani en Jeroen Veldmate. Heracles bleef soeverein overeind in Den Haag en wist voor het eerst in de historie de nul te houden uit tegen ADO Den Haag.

Sponsoren

Reacties (62)

Reageer nu!