Heracles speelt zondag om half 1 thuis tegen Cambuur Leeuwarden. Een directe concurrent om uit de gevarenzone te blijven onderin en dus opnieuw een belangrijke wedstrijd. Eerder dit seizoen leed Heracles een 2-0 nederlaag in Leeuwarden.

Heracles zorgde afgelopen dinsdag voor een opsteker door simpel met 0-3 te winnen bij ADO Den Haag. Drie welkome punten na het thuis verlies tegen NAC Breda vorig weekend. Trainer Jan de Jonge was tevreden met de drie punten, maar de score had hoger kunnen zijn als het goed was uitgespeeld de tweede helft. Zondag tegen Cambuur weer een belangrijk duel. Bryan Linssen en Kwame Quansah zijn nog vraagtekens. Bryan Linssen moest uit voorzorg eerder naar de kant afgelopen dinsdag met een hamstringblessure. Op de MRI-scan was een dag later niets te zien. De Jonge kan op Dario Vujicevic na, beschikken over een fitte selectie. De Jonge over Cambuur: “SC Cambuur heeft een goede, enthousiaste en compact spelende ploeg. Ze spelen met lef. Ik verwacht dat zondag een getergde ploeg naar Almelo komt. Buiten het Cambuur Stadion pakken ze weinig punten. Maar statistieken geven geen garanties.”

Tegenstander Cambuur Leeuwarden staat momenteel op een vijftiende plaats op de ranglijst. De ploeg van coach Dwight Lodewegens speelt gedurft aanvallend voetbal en presteert tot nu toe aardig als promovendus in de Eredivisie. Midweeks moest de ploeg wel een nederlaag incasseren in eigen stadion tegen PSV. De Eindhovenaren wonnen met 1-2 in Leeuwarden. Cambuur moet het dit seizoen vooral van de thuiswedstrijden hebben waarin het de punten pakt. Buitenshuis weten de Leeuwarders weinig punten te sprokkelen in tegenstelling tot Heracles. Zondag zal er vooral aandacht moeten worden geschonken aan de snelheid die Cambuur voorin heeft. Met Elvis Manu en Jody Lukoki heeft Cambuur twee snelle aanvallers. Aanwinst Bartholomew Ogbeche is er niet bij. De Nigeriaanse spits kampt met een hamstringblessure. Hij zal waarschijnlijk worden vervangen door Michiel Hemmen of Martijn Barto.

De wedstrijd begint zondagmiddag om 12.30 uur in het Polman Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Sponsoren

Reacties (30)

Reageer nu!