Heracles Almelo heeft geen goede voortzetting gegeven aan het goede resultaat in Den Haag afgelopen dinsdag. In het eigen Polman Stadion kwamen de Heraclieden vandaag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Cambur Leeuwarden. Het elftal uit Leeuwarden had in het hele seizoen nog geen overwinning behaald in een uitduel en het leek er lange tijd op dat de eerste van het seizoen vandaag een feit zou zijn. De stand was een paar minuten voor tijd namelijk nog 0-1 in het voordeel van de Friezen.

De eerste helft was dramatisch aan de kant van Heracles. Dat mag best gezegd worden. Weinig pressie en voetbal naar voren, te weinig concentratie, ballen werden eenvoudig ingeleverd en weinig creativiteit zorgden ervoor dat Cambuur Leeuwarden vrij makkelijk op de been bleef. Sterker nog. Cambuur kwam na dik twintig minuten spelen op voorsprong. Manu werd totaal niet aangepakt, waardoor de rappe aanvaller alleen op doelman Pasveer af kon gaan. Hij liet de doelman kansloos met een simpele in tikker in de lange hoek. Hierna gebeurde er in de eerste helft vrij weinig noemenswaardige dingen, waardoor er met 0-1 gerust werd.

In de tweede helft kwam Heracles iets beter uit de startblokken. Een zeer grote kans werd in de 50e minuut al op de lat gekopt door Rosheuvel. De rechtsbuiten stond vogeltje vrij, maar wist het doel wonderbaarlijk te missen. Hierna leek het allemaal wat op te leven, alhoewel Cambuur behoorlijk gevaarlijk was vanuit de counter, waarop de ploeg van Dwight Lodeweges constant loerde. Na Rosheuvel was Bel Hassani het dichts bij een doelpunt. Een prachtig schot kwam via de onderkant van de lat weer het veld in.

Nadat Jan de Jonge dik tien minuten voor tijd besloot wat extra stootkracht voorin te brengen, werd de druk onhoudbaar voor Cambuur. Met Amoah en Powell kwamen er twee frisse aanvallers in, waarbij laatstgenoemde nog een klein aandeel had in de 1-1 die in de allerlaatste minuut zou vallen. Uiteindelijk was het Mike te Wierik die vanuit een corner de bal strak in de linkerhoek wist te koppen. Ontlading alom en een zeer belangrijk punt, omdat Cambuur nu op 23 punten blijft steken. En dat zijn er nog altijd zes minder dan Heracles.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen PSV op het programma. Met een 1-1 gelijkspel eerder dit seizoen en een stroef lopend PSV valt er best wat te halen in Eindhoven.

Foto: Pro Shots/NOS
Sponsoren

Reacties (69)

Reageer nu!