Vrijdagavond gaat Heracles Almelo op bezoek bij de huidige nummer zes PSV. Eerder dit seizoen hielden beide teams elkaar in balans in het Polman Stadion, waarin PSV in de slotfase nog de gelijkmaker via Park wist te scoren (1-1).

Heracles wist het afgelopen weekend ternauwernood nog een punt te pakken thuis tegen concurrent Cambuur. In de 89e minuut kopte Mike te Wierik de 1-1 tegen de touwen. Het was een enorme opluchting omdat het aanvallend die middag niet wilde lukken voor de Heraclieden. Vrijdagavond tegen PSV zal Heracles weer van eigen kracht uit gaan en proberen te punten mee te nemen naar Almelo. Historisch gezien geen makkelijke opgave, maar PSV draait alles behalve soepel dit seizoen dus waarom geen stunt in Eindhoven? Trainer Jan de Jonge kan tegen PSV weer beschikken over topscorer Bryan Linssen. De vleugelaanvaller moest de wedstrijd tegen Cambuur laten schieten vanwege een hamstringblessure. Ook goed nieuw uit de ziekenboeg. De Finse spits Aleksei Kangaskolkka maakte afgelopen maandag weer speelminuten na een slepende voetblessure. De Fin viel in en scoorde ook nog eens de 2-2 tegen Jong Heerenveen. De Jonge zegt het volgende over PSV: “PSV pakt ook dit seizoen veel punten in hun eigen stadion. Uit bij PSV winnen is weinigen gegeven, maar we gaan het wel proberen. Natuurlijk houden we rekening met PSV, maar we moeten vooral onze eigen dingen goed doen. Ik verwacht een gretig en agressief PSV dat de ingezette lijn wil doorzetten. Daar moeten wij onderuit zien te voetballen.”

Zoals gezegd draait PSV dit seizoen niet soepel. De Eindhovenaren laten regelmatig steken vallen en verliezen vooral uitwedstrijden. Het afgelopen weekend was dan toch een opsteker voor de ploeg van trainer Philip Cocu. Er werd thuis met 3-2 gewonnen van FC Twente. Ook de wedstrijd daarvoor werd in winst omgezet (1-2 winst bij Cambuur). Trainer Philip Cocu wil graag deze lijn doortrekken tegen Heracles en eist een scherp en geconcentreerd PSV vanaf de aftrap. “Als we een vervolg willen geven aan de afgelopen wedstrijden, zullen we met onszelf bezig moeten zijn.” Cocu kan tegen Heracles weer een beroep doen op Bryan Ruiz. De wedstrijd komt nog te vroeg voor Georginio Wijnaldum, die terugkeert van blessureleed.

De wedstrijd staat om 20.00 uur in het Philips Stadion onder leiding van scheidsrechter Richard Liesveld.

Sponsoren

Reacties (67)

Reageer nu!