Heracles Almelo heeft vanavond de uitwedstrijd tegen PSV met 2-1 verloren. Als de kansen, die er wel degelijk waren afgemaakt werden, had er zomaar gestunt kunnen worden.

De wedstrijd begon desastreus voor Heracles. Al na vijf minuten voetballen lag de 1-0 al achter Pasveer. Memphis Depay passeerde eenvoudig Te Wierik, waarna de aanvaller kon uithalen. Pasveer wist in eerste instantie nog te redden, maar was in de rebound kansloos. Op het blubberveld ontstond hierna een mooie pot vechtvoetbal, waarbij Heracles een aantal keren gevaarlijk voor doelman Zoet kon komen. In de 40ste minuut kwam de 1-1. Bryan Linssen wist zich knap vrij te spelen, waarbij hij prachtig in de lange hoek kon scoren.

In de tweede helft had Heracles het aanvankelijk moeilijk. Beide teams wisten weinig kansen te creëeren, waardoor veel van het vechtvoetbal zich op het middenveld afspeelde. PSV had uiteindelijk aan één echte kans genoeg. Jethro Willems kon de bal bij de tweede paal voorgeven, waar Bryan Ruiz de bal kon inkoppen. Dit was ruim een half uur voor tijd, waardoor Heracles haast moest gaan maken om nog met in ieder geval een punt huiswaarts te gaan. Kansen moesten er gecreëerd worden en kansen kwamen er! Met name Mark Uth, note bene de spits die samen met Finbogasson van Heerenveen de meest trefzekere spits is in uitwedstrijden had zijn vizier niet op scherp staan. De Duitser had twee zeer grote kansen op de 2-2 en tweemaal stuitte hij op doelman Zoet.

Er had meer ingezeten, maar helaas werden de kansen niet afgemaakt. Heracles blijft met dit verlies voorlopig op de elfde plaats staan. Een punt boven Go Ahead Eagles.

Sponsoren

Reacties (46)

Reageer nu!