In de strijd tegen degradatie of in de strijd om een plek bij de eerste negen (het is maar hoe u het bekijkt) heeft Heracles twee heel kostbare punten gemorst.

Onder de aanvoering van de wederom goed spelende Simon Cziommer startte de wedstrijd voortvarend voor de Heraclieden. Met bij vlagen zeer goed positiespel werden er diverse kansen gecreëerd, maar helaas stond het vizier van de spitsen niet op scherp. De 0-1 viel toch. En op een zeer goed moment! Uit een corner, waar Heracles er overigens heel veel van kreeg de eerste helft, was het Jeroen Veldmate die de bal kon binnenkoppen.

In de tweede helft een compleet ander beeld: waar Heracles de eerste helft de bovenliggende partij was, liet het zich in de tweede helft als makke lammetjes terug dringen. Het elftal mag de handjes dichtknijpen met Remko Pasveer in het doel, aangezien de goalie ook nu weer bal na bal tegen wist te houden. Heracles was één keer echt gevaarlijk voor het doel van Zwolle. Uit een corner kopte Jeroen Veldmate op de paal.

Helaas viel de 1-1 alsnog. Heel laat, in de 92ste minuut. Met alles en iedereen voor de goal van Pasveer, leek Heracles uit een counter eerst de 0-2 te maken. Uth schoot de bal naast, waarna de bal vrij snel weer rond de zestien van Heracles belandde. Narsingh, nog niet eens zo heel lang in het veld, wist Jason Davidson eenvoudig te omspelen, waarna de rappe aanvaller de bal zorgvuldig over Remko Pasveer heen wipte.

Op basis van het vertoonde veldspel in de eerste helft zat er veel meer in het vat. Maar na de tweede helft gezien te hebben, moeten we met z’n allen realistisch zijn en gewoon hopen op een plek boven de streep. Het gat met een wedstrijd meer gespeeld is momenteel vier punten. Morgen kunnen RKC en FC Utrecht dat gat verkleinen naar één punt.

Foto: Pro Shots via NOS.nl
Sponsoren

Reacties (66)

Reageer nu!