Heracles speelt vanavond de belangrijke thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. In de knotsgekke competitie, die de Eredivisie heet, is het aanhaken bij het linkerrijtje of aanhaken in de onderste regionen bij de nacompetitie plaatsen.

Jan de Jonge treft met SC Heerenveen een club waar hij zowel trainer als speler was. Hij vindt echter dat dit niet moet worden overdreven. “Natuurlijk is het wel apart, maar ik heb met De Graafschap en eerder dit seizoen met Heracles ook al tegen Heerenveen gespeeld.” Aldus De Jonge tegenover Het Parool. In Heerenveen werd het eerder dit seizoen 2-4 voor de Heraclieden. Lerin Duarte, Mike te Wierik, Ben Rienstra en Bryan Linssen waren destijds de doelpuntenmakers. Voor Heerenveen scoorden Alfred Finnbogason en Joey van den Berg.

Afgelopen week werd bekend dat Berry Powell naar Roda JC is verkast. Aangezien Powell voornamelijk gebruikt werd als pinchhitter, valt de schade wat betreft zijn vertrek nog mee. Bovendien beschikt Jan de Jonge met Kangaskolkka en Amoah ook nog altijd over twee extra aanvallers achter Mark Uth.

Laatstgenoemde kwam afgelopen week ook in het nieuws, aangezien Marco van Basten, trainer van SC Heerenveen hem een interessante optie blijft vinden voor het geval Alfred Finnbogason vertrekt. “Als hij vertrekt, vind ik Uth een van de opvolgers van Alfred moet zijn. Deze optie moet zeker goed worden bekeken. Ik blijf hem een interessante speler vinden voor Heerenveen”, aldus de trainer tegenover de Telegraaf.

Trainer Jan de Jonge kan in deze wedstrijd niet beschikken over Bryan Linssen. De aanvaller is samen met Mike te Wierik en Jens Jurn Streutker geschorst. Collega Marco van basten kan niet beschikken over de geblesserde Luciano Slagveer en Bilal Basaçikoglu. Beide spelers zijn geblesseerd.

Sponsoren

Reacties (43)

Reageer nu!