Heracles Almelo heeft vrijdagavond weer geen overwinning kunnen boeken in eigen stadion. Er werd verloren met 1-2 van sc Heerenveen, die erg zorgvuldig met de geboden kansen omgingen in Almelo.

In de eerste helft was Heracles de bovenliggende ploeg met het meeste balbezit. Desondanks wist de thuisploeg weinig tot geen kansen te creëren. Simon Cziommer was nog het dichts bij maar wist niet af te ronden. Er gebeurde daarna weinig. Heracles was continu op de helft van Heerenveen en de Friezen hadden totaal niet de intentie om er een wedstrijd van te maken. Oussama Tannane brak de wedstrijd open in de 26e minuut. De aanvaller, die notabene van sc Heerenveen overkwam, schoot een vrije trap prachtig raak. Heel lang kon Heracles daarna niet genieten van de voorsprong. Tien minuten later kopte Marten de Roon de 1-1 al achter doelman Pasveer. De verdediging zag er niet goed uit, want De Roon kon tussen een aantal spelers geheel vrijstaand in koppen. Daarna leek Heracles aangeslagen door de gelijkmaker en kreeg Heerenveen nog een kans via Rajiv van La Parra. De ruststand bleef 1-1.

De tweede helft had een heel goed begin kunnen zijn voor de Heraclieden. Spits Mark Uth werd goed weg gestuurd door Kwame Quansah, die vervolgens doelman Nordfeldt van sc Heerenveen niet kon passeren. Dit bleek achteraf ook de beste kans van Heracles in de tweede helft, dat als een kaartenhuis in elkaar viel. Op een kans na van Oussama Tannane (kopbal) en een volley van Mark Uth vlak voor tijd, liet de ploeg van trainer Jan de Jonge het de tweede helft afweten. Vlak na de gemiste kans van Uth, maakte de spits van sc Heerenveen wel de 1-2 na de rebound. Ook hier zag de verdediging van Heracles er niet lekker uit. Verder hoeven we niet veel woorden vuil te maken over de tweede helft. Het was niet best en dat zal de komende wedstrijden heel wat beter moeten als het punten wil pakken!

Sponsoren

Reacties (90)

Reageer nu!