Zaterdagavond speelt Heracles Almelo de lastige uitwedstrijd in Alkmaar tegen AZ. Eerder dit seizoen won Heracles thuis van AZ met 2-0 door doelpunten van Bryan Linssen en invaller Oussama Tannane.

Heracles Almelo haalde in de laatste drie wedstrijden één punt. Er werd redelijk tot goed gevoetbald, maar het probleem zit voornamelijk in het afmaken van de kansen. De Jonge heeft vertrouwen in het spel van Heracles en verwacht dat de punten vanzelf worden gepakt als men doorborduurt op deze speelwijze. Heracles zal het zaterdagavond moeten doen zonder Bart Schenkeveld in het hart van de verdediging. De verdediger is geschorst en wordt vervangen door Milano Koenders. Mike te Wierik keert terug na een schorsing op de rechtsbackpositie. Ook Bryan Linssen keert terug van een schorsing en Jeroen Veldmate is weer fit. Goede voortekenen voor het duel in Alkmaar. Trainer Jan de Jonge verwacht in het AFAS Stadion een lastige wedstrijd: “We zullen heel alert moeten zijn, vooral achterin want AZ werkt met veel positiewisselingen. Ik vind dat AZ de laatste tijd een gestructureerde ploeg heeft. Dat zie je bijvoorbeeld in de opbouw en de manier van vastzetten. Ze hebben veel individuele kwaliteit. Wij moeten onze eigen dingen goed doen, dan hebben we altijd kans.”

AZ is terug te vinden op een zevende plaats op de ranglijst met zeven punten meer dan Heracles. De ploeg van trainer Dick Advocaat heeft wisselende uitslagen en won afgelopen weekend ruim met 4-0 thuis van RKC Waalwijk. Daarnaast zitten de Alkmaarders als enigste Nederlandse ploeg nog in de Europa League. Advocaat kan zaterdagavond niet beschikken over Jan Wuytens en Denni Avdic. Verder hebben zij geen personele problemen. De oefenmeester heeft een duidelijke mening over de wedstrijd van zaterdagavond: “Ze hebben het onlangs bijvoorbeeld uitstekend gedaan op bezoek bij PSV. Maar met alle respect voor Heracles, voor ons is dit een wedstrijd die we móeten winnen. Zeker als je naar het programma kijkt en aansluiting met Heerenveen wilt houden.”

De wedstrijd staat zaterdagavond om 18:45 uur onder leiding van scheidsrechter Jeroen Sanders.

Sponsoren

Reacties (48)

Reageer nu!