Zaterdagavond staat er een heel belangrijke wedstrijd op het programma. Heracles ontvangt Roda JC in eigen huis in de strijd om uit de onderste regionen weg te komen. Eerder dit seizoen werd het 1-3 voor Heracles in Kerkrade. Invaller Oussama Tannane was toen goud waard met twee doelpunten.

Na de goede berichtgeving vanuit de gemeenteraad de afgelopen week over de lening voor de verbouwing van het stadion is het zaterdagavond weer de realiteit dat de klok slaat. Drie punten is een must om weg te komen uit de onderste regionen. Het staat allemaal dichtbij elkaar en Heracles staat slechts drie punten voor op een nacompetitie plek momenteel. Ook trainer Jan de Jonge heeft het besef dat de wedstrijd van groot belang is zaterdagavond voor het verdere verloop van de competitie. “We moeten goed voetballen en meedogenloos deze wedstrijd aangaan”, aldus De Jonge op de officiële website. “Op een positief agressieve manier. We moeten zelf laten zien dat we er alles aan doen, dan krijgen we het publiek er ook achter. Dat heb ik gelukkig al een paar keer mee mogen maken hier. We hebben van de week heel gretig en goed getraind. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Het is een hele rare competitie en het kan alle kanten op, maar het gaat nu om de wedstrijd tegen Roda JC.” Jan de Jonge moet het zaterdagavond wel doen zonder de geschorste Milano Koenders en geblesseerde Jeroen Veldmate. Daarentegen keert Bart Schenkeveld terug van een schorsing. Verder zal de opstelling naar verwachting niet veel wijzigen.

Voor tegenstander Roda JC is de wedstrijd zo niet nog belangrijker. De Limburgers bungelen samen met NEC onderaan de ranglijst en willen daar zo snel mogelijk vandaan. Afgelopen weekend boekte de ploeg van trainer John Dahl Tomasson een belangrijke zege thuis tegen datzelfde NEC. Het werd 3-1 en Berry Powel, die een paar weken geleden nog bij Heracles speelde, zeer bepalend was met twee assists. Roda JC gokt zaterdagavond op de ruimte die het zal krijgen in de omschakeling. Heracles presteert thuis belabberd en daar willen de Limburgers van profiteren. Trainer John Dahl Tomasson kan zaterdagavond niet beschikken over de geblesseerden Anco Jansen, Davy De Beule, Bart Biemans enKrisztián Németh. Roly Bonevacia keert terug van een schorsing. Ex-Heraclied Marc Hocher zal er waarschijnlijk ook niet bij zijn. Hij was de afgelopen ziek en is verre van wedstrijdfit.

De wedstrijd staat zaterdagavond om 19:45 uur onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Sponsoren

Reacties (21)

Reageer nu!