Zaterdagavond staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma voor Heracles. De Heraclieden spelen de streekderby tegen Go Ahead Eagles. Een mooi affiche waarin drie hele belangrijke punten gepakt kunnen worden. Eerder dit seizoen werd het duel onbeslist in Deventer. In de slotfase wisten de Eagles nog een punt over te houden aan het duel in de Adelaarshorst.

Heracles Almelo kende midweeks thuis tegen Feyenoord een zure avond. Het begin was goed en kwam het op voorsprong. Het verdere verloop was teleurstellend en werd er met 1-2 verloren. Komende zaterdag dan maar opnieuw op jacht naar drie punten. Bij winst is Heracles zo goed als zeker veilig al weet je het in deze competitieronde maar nooit. Trainer Jan de Jonge is duidelijk over het slot van de competitie: “We willen de laatste vier wedstrijden van het seizoen goed afmaken”, aldus De Jonge. “Met deze jonge groep hebben we redelijk wat resultaten gehaald, al vind ik dat we thuis wat meer punten hadden moeten pakken. Zaterdag moeten we Go Ahead Eagles verslaan om 100 procent veilig te zijn. Als dat lukt dan blijf je automatisch ook meedoen om de play-offs. Maar we focussen ons eerst volledig op morgen. We gaan proberen ons eigen spel zo goed mogelijk te spelen. Dat heeft al veel punten opgeleverd, ik hoop dat dat morgen ook lukt. ” De Jonge kan zaterdag niet beschikken over een drietal spelers. Simon Cziommer is geschorst en Oussama Tannane en Dario Vujicevic zijn geblesseerd. Mike te Wierik komt daarentegen terug van een schorsing.

Tegenstander Go Ahead Eagles heeft net als Heracles baat bij drie punten. De ploeg van trainer Foeke Booij draait een goed seizoen, maar is nog niet veilig met 34 punten. De Deventenaren pakten drie belangrijke punten midweeks thuis tegen NAC. Go Ahead Eagles probeert net als Heracles positief voetbal te spelen en is vooral thuis moeilijk te kloppen. Trainer Booij heeft weinige personele problemen in aanloop naar de wedstrijd in Almelo. Hij kan weer beschikken over Deniz Türüç na een schorsing. De Eagles zullen er zaterdagavond dus ook alles aan doen om zich veilig te spelen en de drie punten dus te pakken.

De streekderby staat zaterdagavond om 20:45 uur onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Foto: Sallandmagazine.nl / Johan Wolff

Sponsoren

Reacties (99)

Reageer nu!