Zaterdagavond speelt Heracles Almelo zijn laatste competitiewedstrijd van dit seizoen in Groningen. De ploeg van trainer Jan de Jonge treedt aan tegen de plaatselijke FC in de Euroborg. Eerder dit seizoen verloor Heracles thuis met 0-3 van de Groningers.

Heracles is veilig na de salonremise afgelopen weekend tegen Ajax thuis (1-1). De ploeg van trainer Jan de Jonge kan dus zaterdagavond vrijuit het seizoen op een mooie manier afsluiten in de Euroborg. Een overwinning in Groningen zou mooi zijn. De Jonge moet het in het hoge noorden wel doen zonder de geblesseerden Dario Vujicevic (voet), Oussama Tannane (enkel), Jeroen Veldmate (liesstreek) en Leon van Dijk (hamstring). Dennis Telgenkamp zal zaterdagavond onder de lat staan bij de Heraclieden. Hij wordt bij het vertrek van Remko Pasveer (waarschijnlijk naar PSV), volgend seizoen eerste doelman. Trainer Jan de Jonge wil het seizoen op een positieve manier eindigen: “We willen het seizoen goed afsluiten, dat is waar het ons om gaat”, aldus trainer Jan de Jonge tegenover Heracles.nl. “Iedereen moet professionaliteit tonen.”

Ook FC Groningen speelt nog alleen voor de eer. De ploeg van Erwin van de Looi heeft de play-offs voor Europees voetbal al binnen en bezet momenteel de zevende plaats op de ranglijst. Afgelopen weekend wonnen de Groningers uit bij Roda JC met 1-2. Van de Looi moet het zaterdag tegen Heracles wel doen zonder Maikel Kieftenbeld. De middenvelder is geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Roda. Verder heeft de trainer geen personele problemen.

Het duel in de Euroborg staat zaterdagavond om 18:45 uur onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen.

Sponsoren

Reacties (65)

Reageer nu!