Heracles Almelo heeft zaterdagavond een moeizame oefenzege behaald tegen Jupiler League club De Graafschap. In de slotfase van de wedstrijd wisten de Heraclieden uiteindelijk toch nog met 3-2 te winnen van de ‘Superboeren’.

De ploeg van trainer Jan de Jonge begon goed aan het oefenduel in het Polman Stadion. Er was een goede kans voor Mike te Wierik in de beginfase. De rechtsback kopte net over. In de 8e minuut was het wel raak. Mike te Wierik kon de bal simpel in het doel werken.  Na de 1-0 was het erg rommelig en werd er veel balverlies geleden. De Graafschap kwam hierdoor terug in de wedstrijd en kwam zelfs op voorsprong. Tussendoor wist Mark-Jan Fledderus nog wel de paal te raken en schoot Bas Sibum van ruim dertig meter rakelings over het doel. De ‘Superboeren’ gingen desondanks met een 1-2 voorsprong rusten.

In de tweede helft waren er in het begin kansen over en weer. Bryan Linssen stuitte op de doelman van de Graafschap en ook de bezoekers waren gevaarlijk vanuit de counter. Ook de ingevallen Oussama Tannane was nog dichtbij een treffer maar zijn inzet werd gepareerd. Daarna gebeurde er vrij weinig en leek de stand zo te blijven. Tot in de slotfase toen de ingevallen spits Aleksei Kangaskolkka uit de draai de gelijkmaker binnen schoot. In de laatste minuut won Heracles zelfs nog. Thomas Bruns rondde wist fraai af te ronden: 3-2.

Opstelling Heracles Almelo: Dennis Telgenkamp, Mike te Wierik, Bart Schenkeveld, Ramon Zomer (79.Aleksei Kangaskolkka), Fahd Aktaou (61.Mark Engberink), Bas Sibum (74.Menno Heerkes), Mark-Jan Fledderus (53.Joey Pelupessy), Thomas Bruns, Iliass Bel Hassani (61.Edwin Gyasi), Wout Weghorst (46.Oussama Tannane), en Bryan Linssen.

Foto: RTV Oost

Sponsoren

Reacties (59)

Reageer nu!