De grote vraag voor komende zaterdag…. is Heracles klaar voor de competitiestart? Heracles heeft deze zomer een flinke metamorfose ondergaan met een tal van nieuwe spelers. Zaterdag om 20.45 uur moet het gebeuren in het verbouwde Polman Stadion!

Heracles zag vorig seizoen veel spelers vertrekken en trok daarvoor in de plaats veel transfervrije spelers aan. Een aantal dertigers voor ervaring (Ramon Zomer, Bas Sibum, Bram Castro en Mark-Jan Fledderus) en haalde daarnaast een aantal jeugdige talenten naar Almelo (Wout Weghorst, Menno Heerkes, Mark Engberink, Fahd Aktaou en Joey Pelupessy). Toch liep het nog niet helemaal soepel in de voorbereiding. Vooral achterin en voorin bestaan er nog wel enige twijfels. Er ontbreekt voorin nog een echte rechtsbuiten. Zaterdagavond zal dat waarschijnlijk ingevuld worden door Illiass Bel Hassani en Oussama Tannane in de spits. Jan de Jonge zal zaterdagavond nog geen beroep kunnen doen op de herstelde Milano Koenders, Jeroen Veldmate en Dario Vujicevic. In een verbouwd Polman Stadion waar de basisfaciliteiten wat betreft de kleedkamers op tijd klaar zullen zijn het opneemt tegen de ploeg van coach Marco van Basten.

Het AZ van de nieuwe trainer Marco van Basten houdt zich vrij rustig op de transfermarkt. Het trok alleen Guus Hupperts (Roda JC), Djavan Anderson (Ajax) en Muamer Tankovic (Fulham) aan. Heracles komt in de persoon van Mikhail Rosheuvel een oud-bekende tegen zaterdag. De rappe rechtsbuiten speelde het afgelopen seizoen op huurbasis in Almelo. AZ zal zijn topscorer van vorig seizoen, Aron Jóhannsson, zaterdagavond nog wel moeten missen. De Amerikaan is herstellende van een enkelblessure. Van Basten kent verder weinig blessureleed in aanloop naar het duel met Heracles en zal net als de Almeloërs de competitie met een goed resultaat willen beginnen.

De wedstrijd staat zaterdagavond om 20:45 uur onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Sponsoren

Reacties (187)

Reageer nu!