Heracles Almelo is de competitiestart met een ruime nederlaag begonnen in eigen huis. Een effectief AZ bezorgde Heracles een 3-0 nederlaag in het Polman Stadion. Steven Berghuis, Guus Hupperts en Muamer Tankovic zorgden voor de doelpunten aan Alkmaarse zijde.

De eerste kans van de wedstrijd was al binnen de minuut voor Heracles. Oussama Tannane schoot van dichtbij net over. De beginfase was verder aftasten. Heracles had veel balbezit zonder dat er kansen ontstonden. Na zo’n dik twintig minuten spelen kreeg AZ een kans via Steven Berghuis. Doelman Dennis Telgenkamp redde op de inzet van de aanvaller van AZ. Het resterende deel van eerste helft was aantrekkelijker. Na een goede actie van Bryan Linssen stond Thomas Bruns alleen voor doelman Esteban, die knap redde. Daarna was het weer AZ die via Muamer Tankovic gevaarlijk werd. Dennis Telgenkamp stond opnieuw in de weg. Thomas Bruns wist daarna nog een goed schot af te leveren, maar die ging rakelings over.

De tweede helft begon spectaculair. Eerst was het AZ dat via Markus Henriksen gevaarlijk werd en aan de overkant raakte Illiass Bel Hassani de paal. Daarna kreeg AZ meer het initiatief en kwam het op een 1-0 voorsprong door een schot van Steven Berghuis. Zijn schot was onhoudbaar voor de doelman van Heracles. Vanaf dat moment kon Heracles weinig er meer tegenover stellen en was het nog geen tien minuten later toen Guus Hupperts met een prachtig schot in de kruising voor de 2-0 voor AZ tekende. Een kwartier voor werd het zelfs 3-0 voor de bezoekers toen Steven Berghuis weer ongehinderd op het doel mocht schieten. De rebound werd benut door Muamer Tankovic. Heracles kon in de tweede helft weinig uitrichten en start de competitie dus teleurstellend.

Sponsoren

Reacties (53)

Reageer nu!