Voor Heracles staat morgen alweer de tweede wedstrijd van dit seizoen op het programma. Na een valse start tegen AZ gaan de Heraclieden morgen op bezoek bij FC Groningen.

Afgelopen zaterdag verloren de manschappen van Jan de Jonge met 3-0 van AZ. Een relatief goede eerste helft werd vervolgd door een hele slechte waarin de ploeg van Marco van Basten drie keer wist te scoren. Een van de zorgenkindjes leek het scorend vermogen en de creativiteit tot het creëeren van kansen, aangezien er niet met een echte spits gestart werd. Thomas Bruns en Bel Hassani waren er nog wel dichtbij, maar dichter dan deze twee ballen kwamen ze niet in de buurt van doelman Esteban.

Nico Jan Hoogma en co lijken hier inmiddels op ingespeeld te hebben. Gisteren werd bekend dat Denni Avdic voor de rest van dit seizoen gehuurd werd van AZ. Of hij morgen kan spelen is nog maar de vraag, aangezien hij vrijdag pas zijn eerste training in Almelo heeft afgewerkt. Mocht Jan de Jonge er voor kiezen om hem op de bank te laten beginnen, dan lijkt het erop dat Wout Weghorst in de spits zal starten. Hierdoor raakt Thomas Bruns hoe dan ook zijn basisplaats kwijt. Zo valt op te maken uit de vrijdagmiddag training, waar de TC Tubantia bij aanwezig was.

FC Groningen wist de eerste wedstrijd van het seizoen vorige week te winnen van de GA Eagles. Een 2-0 achterstand werd heel knap omgebogen in een 2-3 winst. Jarchinio Antonia was de grote man bij de Groningers. Uitgerekend de man die vorig seizoen uitkwam voor de GA Eagles zorgde hoogstpersoonlijk voor twee assists en een doelpunt. Oppassen geblazen dus voor Fahd Aktaou, die een hele aardige indruk heeft achtergelaten tegen AZ.

Erwin van der Looij is positief over het spel van Heracles:  “Heracles probeert verzorgd voetbal te spelen, zoals ze vorig jaar ook al deden. Ze hebben vorige week een beetje ongelukkig verloren, want het verschil was zeker niet zo groot als de uitslag doet vermoeden. Ze hebben een aantal handige jongens, die goed kunnen voetballen. Daarnaast heeft Heracles deze zomer ervaring gehaald waardoor er een goede mix staat. Hoe de wedstrijd gaat lopen, is vooraf altijd lastig te zeggen. Wij moeten er voor proberen te zorgen dat zij terug moeten.” Aldus de trainer op fcgroningen.nl

De laatste keer dat Heracles won bij FC Groningen was in 2011. Toen werd het 1-4. Het wordt weer eens tijd dus zullen we maar zeggen!

De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Janssen en zal beginnen om 16:45.

Sponsoren

Reacties (124)

Reageer nu!