Vrijdagavond speelt Heracles Almelo al weer zijn derde competitieduel van dit seizoen. Het is de tweede thuiswedstrijd en wel tegen Cambuur Leeuwarden. Beide ploegen hebben de punten hard nodig en de verwachting is dan ook op een boeiend duel in het Polman Stadion.

Heracles is nog steeds puntloos na twee speelrondes tegen AZ (0-3 verlies) en FC Groningen (3-1 verlies). De ploeg is er dus vrijdagavond alles aan gelegen om het publiek een dienst te bewijzen tegen Cambuur. Afgelopen weekend lieten de Heracles erg weinig zien en trainer Jan de Jonge zal dan ook tegen Cambuur een verandering gaan doorvoeren. Joey Pelupessy zal in de basis starten in plaats van Bas Sibum. Hij wordt gepasseerd en De Jonge verklaart dat dit voor deze wedstrijd nodig is. “Het is een momentopname, maar we denken dat Pelupessy bij deze wedstrijd beter past dan Sibum”, aldus trainer Jan de Jonge. De oefenmeester kan vrijdagavond nog niet beschikken over de geblesseerden Bram Castro, Dario Vujicevic en Rick Hemmink. Milano Koenders en Jeroen Veldmate zijn nog niet fit genoeg om bij de selectie te zitten.

Cambuur Leeuwarden heeft ook dit jaar weer een goed team op de been. De ploeg van Henk de Jonge is nog ongeslagen en pakte in eigen huis een punt tegen FC Twente en speelde het afgelopen weekeinde gelijk tegen Vitesse. Henk de Jonge over Heracles: “Heracles is een fanatieke ploeg, ze spelen thuis, en gezien de vorige resultaten zullen ze er vol voor gaan. Maar voor ons liggen er morgenavond zeker mogelijkheden en het is een ideaal moment om een uitwedstrijd te winnen.” Cambuur kent in de aanloop naar vrijdagavond weinig personele problemen op Furdjel Narsingh en Daniel de Ridder na.

De wedstrijd staat vrijdagavond om 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Tom van Sichem.

Foto: Pro Shots

Sponsoren

Reacties (97)

Reageer nu!